奧尼爾: 論歷史地位,占士未必能勝過居里

1001 回覆
814 Like 50 Dislike
我錯,我應該信連登啲蛹狗
無咁大隻點學
咖哩仔final無名英雄先無fmvp姐
唔係你想續就續,合約有球員選項,球員可以揀唔續
至於trade走問題,要有人肯接至得
Trade得對面隊就要用大量資源換,唔係隊隊肯比
而且當時沾狗係無同球隊傾過直接走
隊波無任何資源可以拎返
球隊建立既戰術體系直接報廢,騎士直頭變垃圾隊
咁樣對自己母隊都得
老撚奉要續架咩? 咁不如改例18歲就簽終身啦

睇下個球員到時廢左武功你隊波養唔養佢到老?又睇你養得幾多個?

佢唔提前續你就預左佢有機會會走啦 你搏咪留到完再傾囉

你唔搏咪一早trade佢走囉

係人都知啞仔係多倫多唔會長留架啦 速龍一樣照要佢返黎用一年

好撚公道架麻 呢d野你一早就判斷到架啦
15年 勇隻kt green 都算星嗎

17年love 先29 比你地屈到退化
唔係話我完左份約就叫尊重
應該有商有量 大家共同付出合作

合約係用黎定條底線
並唔係話我跟足條底線就好足夠

覺得條底線唔啱
踏出一步去傾 都係負責任既表現
占士咁勁,點解佢唔係三分命中數第一?
你應該幾啱睇人民日報 大公報

對你嚟講應該比唔少論壇user 可信
Player option /team option 本來就係雙方agree架麻

你無本事trade走佢就球隊問題啦 關個球員撚事羊

都係果句 合約精神 清清楚楚架喎

如果詹唔係4冠 係0冠 我諗佢轉幾多次你都唔會咁僧佢
有睇波就知curry長期比人double,防守有kt同green
Kd先咁多空位射波
而家夾booker幾撚辛苦,變藍領咁濟
我淨係知你簽左份約 拎人地份糧 你就盡力打波 回饋球隊

其他野根本唔係球員責任
MJ頭三冠之前,就算過到NYK,都係過唔到東決活塞,佢地啲埋單式防守,之後先改變操肌和改變打法
到騎士兩個狀元
有cap room有交易籌碼就話返家鄉帶隊奪冠
因為果個唔係叫亞軍 叫東/西岸冠軍
係 金塊肥仔都成日比人double 佢識傳波咪有大三元數據
咁老老豆豆

學Kobe curry射波 起碼都叫技術野

學crossover 就算冇AI咁快 都有個樣睇得下

占士屈體能 坦克切 後追block 邊有得學
唔通學佢天龍八步
叫trade me衰過完約走

叫trade me係會被人㩒住搶
完約走人冇背棄過咩承諾有咩問題
球員老憑對你好?自己球隊管理唔好係GM問題

球隊賣人炒人時又有冇講過球員對球隊嘅付出
咁NBA生態係咁,隊隊都會拆散重建,係睇長定短
你理解返,我無話占士唔續約係錯呀,但你都唔好將占士呢啲傷害球隊未來發展嘅行為合理化

都係果句,占士做乜我地都吹佢唔脹,但同時無阻其他人唔尊重佢歷史地位嘅想法

https://youtu.be/0kId8sWSNTA
同兄弟攬到攬頸加一冠
幫兄弟攞底薪又一冠
冇緋聞好老公又一冠
等埋個仔入nba 關照佢又加一冠
加埋成8冠真係歷史第一人
咪就係呢種心態所以唔值叫goat囉
淨係做自己份內事 個個都做到
肯付出更多先有資格受到青萊
球員簽約老憑為你留番啲心意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞