半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
其實睇婦科醫生
佢都想你用運動+控制飲食瘦d 先
之前睇醫生佢話減輕本身體重10% 已經幫助好多

我覺得有多囊的話
戒晒精製澱粉+糖份野飲+所有零食
煮食方法戒左油炸煎
配合埋飲食時間 (有d 人話168咁 自己揸主意)
應該會好好多

至於運動就每人唔同
講真直接減卡路里咪得 每日計 洗唔撚洗咁撚複雜 弱智先要左搞右搞 減肥易到閪咁
唔好仲咁膚淺用體重衡量一個人嘅身形啦
有做開運動嘅60kg女仔身形一定靚過無做開運動嘅50kg 女仔
女仔要減肥,你食嘅熱量份量,正常食物都一定可以夠有足夠嘅蛋白質而且可以飽
唔使飲奶粉㗎
奶粉都係熱量,又難飲 同樣嘅熱量我寧願食返雞胸,飽到上心口

絲打你應該要首先加強自己對營養、重訓嘅知識
正確概念先可以行得遠
建議睇多啲台灣或者外國嘅健身營養分享,認真研究吓
no quick fix
四隻烚蛋加條蕉
女仔真係好難練到一舊舊😂天方夜譚咁制
依家係想練hip 但唔知點入手 驚自己動作錯變咗練大髀
睇吓呢度有冇師兄師姐教下
我真係建議可以試下蛋白粉,你可以了解下乳清蛋白先,有啲牌子(Mars) 好好飲,直頭好似廢水咁,間唔中做下獎勵或者訓練後甜下都好好。
lm
我就覺得點都係睇醫生先 醫生會開藥 同埋有時可能覺得自己係多囊卵巢 實際上又未必係 可能係其他體質問題都唔定
我病左場都即刻縮肚
比張圖睇下先
想問下師兄,你用咩測體脂?
你岩既 每人身體情況唔同
減肥前我1.5個月先黎4日m,成日嘔吐肚痾,屋企有大量止嘔丸
減肥後1個月黎足7日m(m巾錢),止嘔丸過晒期都未食過

以前以為呢d小毛病係正常,到頭來原來只係因為我肥唔做運動
其實肥唔肥都好,都應該做下運動
你肯定係脂肪?唔係水?
白飯吸水,即係一生酮就即刻跌磅嘅原理

見gym撚cut完再high carb食白飯就好快谷返脹 我clean cut得最癲之後食返多少少飯都即刻升返半cup
乜野導致你減肥
體脂要戒口
20kg
168輕鬆做到
乜7都唔洗做
係咪可以舉報
尤其係褲
而家鬆到着唔到,會甩 但係唔准自己買
一律呃錢
女仔好難講
有啲對波都10kg
有啲寧波人
大家都165 60kg
寧波人其實好撚肥
10分勵志繼續一齊努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞