半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
著3L個高峰磅數撚會敢上磅磅咩
3L時體脂近40 減到22著到S
喺連登,女仔無論係140定170,都係要40幾kg
呢個係連登律嚟
痴撚線
我180cm都係得62kg
你要繼續努力減
笑死自己肥減唔到走去話洗鬼人教
係啊,嚟嚟去去都係做運動同控制飲食
因為正常人都會通過呢種方式減到吖嘛

利申減過15公斤
我生酮一個月瘦左6kg, 之後休息左幾個月平台期,中間都有食少量carbs,再日日做運動(主要跳繩)最後由82kg 瘦到71kg 前後半年

唯一缺點係生酮比較貴同埋好多時都要屋企自己整,但係優點係皮膚超好,好有光澤(上網睇過同跳繩有關),不過少左屎痾
我見之前有人開post問過ilight 我第一隻減肥藥就是ilight 其實我個人覺得佢講到尾都係幫你排油 係每日都有得痾 但似係有d肚瀉個種
如果一開始有便秘問題 我覺得可以試下既 除左會痾我就無其他副作用
後來轉飲齋啡都去到便便就無再食

而家食緊gnc 3效倍纖個隻 每次做運動之前食 個人覺得食左做運動能量真係多左 踩30分鐘樓梯機覺得無問題 都會易左出汗 唔知係咪心理反應 但既然買左就食住先其實我諗同運動前啪杯咖啡效果差唔到
大概係某啲精製澱粉質食物攤凍咗之後,會令佢嘅熱量稍為降低啲,同埋會相對接近咗complex carbs 原型澱粉質嘅飽足感
即係白飯會冇咁容易食完即刻肚餓,好少少咁啦

唔係講得咁簡單,食凍飯就減肥
相對好啲 & 主要係你食壽司嘅時候就會變成日式嘅清淡,你應該唔會食壽司+碟頭飯多汁 overall清啲

如果係普通身形想減下肚腩仔嗰啲,正常三餐咁樣戒吓口
但係要減10kg+ 就所有份量都要計啱,overall 無熱量赤字都係
Calories in calories out 咁簡單嘅總結,你寫咗篇文出黎
屌仆街佢成碌竹咁
理論層面po主啱
可以控制胰島素 控制血糖 同 多啲營養 例如膳食纖維
不過幾多肥人捱到唔食飯
不過其實淨睇熱量消耗>熱量攝取搞掂
屌你老味 158cm 同 168cm 既53kg 已經好撚唔同啦
大把野要平衡
淨講體脂同樣數字有無做gym 已經差好遠

大把男仔得160幾170 cm 高都覺得自己好撚正 自信心爆棚
好似你咁係網上打幾個字 順便打埋自己想要標準出黎比大家ref 添
係咪電子蒸籠黎?
你試下食100克飯同100克麥皮邊個飽D
飯GI高好易餓
圖呢
連登真係好撚多癲狗,樓主分享自身經驗都可以屌
樓主加油,輕左啲健康左就係時候針對身型去練,一定要keep住有追求先會有動力,相信你已經唔會講我唔想練到一舊舊呢啲鳩說話
個個人身體唔同呀嘛
我以前走飯烚菜都會m亂。食返飯就無事跟中醫果套養脾胃

如果個人係超級健康乜事都冇,試吓呢啲冇事咪繼續囉 幸福嚟
但係我相信應該有唔少女仔本身自己會成日M痛,或者腸胃唔好,但係以為自己好健康,太極端戒口又無留意身體就遲早有好多婦科問題會出現
半年減左20KG既話我勸你KEEP住呢個磅一段時間
1年內唔反彈再諗點減
再加大力度減怕你捱唔到長時間又變番90
樓主話食原型食物取締白飯啊嘛我咪問佢

我自己有做尖有食原型食物
不過食飯白飯(精緻碳水)都係會多咗脂防
Even kcal係一樣
排骨仔咁撚自豪
…. 唔好計bmi 啦 黃絲?
呢度好多極端減肥嘅短期方法
全部都係要靚唔要命
減肥有咩好問
肥絲點會有

自己隻手得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞