半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
冷靜d啦師兄 出去開多幾個增肥post
全部綾波麗嚟
減肥+持久8年up

心得就係,食得清淡同必需飽肚
食淡真係食水煮餐過種清淡,食幾多無咩所謂,最緊要唔可以有餓既感覺
大家繼續加油努力操嘢!
你個名
你食岩野就增到 唔駛勉強食多 食原型食物要食多好多時間的
飲食算定時定候,失眠問題嚴重
我都一直好困惑體重唔多,但原來體脂咁多
我試下運動多d
講真 用其他方法歸根究底咪又係減左熱量 你識唔識嫁 down 個app 都大約計到啦 焗豬排飯幾多卡google 一下都即出啦
佢哋成個飲食習慣唔同
邊似香港人咁多重味嘢又多汁又多款
yes overall intake問題
唔係某一種食物一定唔得

我減緊果時計到啱啱好可以有quota,間中飲一支啤酒送飯
有200kcal走盞俾自己開心下,任自己食乜都得200kcal就得
有時就係食多少少飯
咁就唔好讚成48kg啦
好鍾意你呢咁有自信嘅柒
當年一下子瘦左好多,搞到胸都冇埋
滾水麥皮都覺得好食
空肚飲咖啡好傷胃,要小心,其他同意。
失眠好大影響的

做運動應該都會幫手
目標係要健康
試下將蛋糕果啲換返做原型食物、多啲營養。已經食得少,有限嘅quota盡量唔好食垃圾食物
係,日本人仲要飲酒多

睇過啲研究,

原因可能係營養夠同多樣化食物
兜咁大個圈最後都係想賣下廣告
海南雞喺出街食飯嚟講都算係減肥恩物
我好鍾意食精緻澱粉,同埋食甜野零食
戒甜真係好難 從來無成功超過3日
我會試下食得健康d
我18幾80kg都覺自己瘦
之前都用左半年多減左20kg, 但發覺keep磅難過減真係
香港地出街食飯真係好難避refined carbs

想知Keep fit緊既大家,平時lunch會唔會突登去買盒菜?我如果淨係食舊雞胸,好快又會肚餓,一定要搵啲fibre塞住個胃

好多「神奇食物」定餐單,唔撚係果種食物本質食到瘦,只係令人overall食少左
「邪惡」食物同理

一刀切話某一種一定唔得,係心理因素姐,驚一食就破戒
樓主食原型得,唔代表人人可以全戒精製澱粉而維持得耐樓主一世唔再掂精製澱粉?
了解個原理俾大家自行決定邊樣啱自己
佢以家平台期係因為個人tdee 降低左 但方法照舊咪無改變 根本一直計tdee 要瘦到50 kg 易到爆 我個半月都十幾kg啦減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞