半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
利伸:絲打

食減肥藥、節食、唔食精製澱粉、做運動(GYM、功能性訓練、瑜伽⋯)、做醫美,所有你諗到既減肥方法都係半年試晒。

總結出最快最有效方法:
1. 原形澱粉可以食(蕃薯/粟米/薯仔)、粥粉麵飯米粉米線紅薯粉麵包要戒晒

2.做運動係第一係為左減脂,第二為塑形,想身形靚一定唔可以懶 但如果你好肥好肥 要自己衡量膝頭哥頂唔頂得順你既運動量(有人問再講)

3.痾屎好緊要,一定要每日有得痾,我自己既方法係空肚飲咖啡,每日飲至少2000ml水,額外每餐都食菜

4.嘗試調節心態,唔好覺得減肥好辛苦,要將佢同健康掛勾,令健康變成生活態度

減肥藥都試過幾種,如果帶興趣知邊隻既效果可以留言問問,但我個人覺得減肥都係由飲食同運動入手最快
半年減咁多,有冇dur皮
本身基數大?
只係想問你而家幾重

有冇得貼個身上黎
一開始幾多kg
認真問 有冇對比圖
幾多減到幾多
100減到80?
其實出街仲可以食咩 冇哂主食咁濟
個胸細左幾多?
認真答,無,只係有少少肥胖紋係手臂大臂位。
我諗因為

1. 做GYM,唔只做有氧運動,一定一定要做重訓。如果行有餘力可以上Youtube搵塑形運動,每日返到屋企跟住做
2.做美容同按摩,一開始我真係勁肥,所以做運動之餘仲去左做HIFU機,自己都有間做hifu減脂係唔sell有覺得唔係貴到離晒譜 有興趣再推介
食咩藥
點樣定餐單
一係好寡 一係好齋
我本身係91kg,167kg,體脂好似40幾,BMI就一定爆晒架啦
而家係70KG徘徊,體脂31(我知仲係肥),BMI合格邊緣
你係咪想講167cm?
keep左幾耐 無反彈再講
齋講 我話一日減左80kg都得啦
欣賞

從來只有懶同多籍口嘅肥閪
減返落50-55KG 咁上下就差唔多
一日食幾多餐
有冇168 一日一餐果D野
定食足咁多餐
自己計熱量赤字?
定食到開心?
呢條問題一開始都勁困擾我,總結最方便的:

早:
自己屋企烚蛋/蒸蕃薯/粟米/鴻福堂茶葉蛋/即食雞胸/沙律/無糖乳酪

lunch/dinner:
1.譚仔/三哥過橋菜底
2.潮州粉麵叫牛腩米(少米),加碟菜,啲米粉可能食一量啖(唔叫淨牛因為好撚貴)
3.西餐廳食扒餐,叫佢畀多啲沙律菜(蛋白質+菜),千其唔可以飲白湯
4.兩餸飯/三餸飯,叫佢畀少飯你,食dd
其實都有好多選擇,總之菜+蛋白質+少量原形澱粉(夜晚唔食原形澱粉都得)ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞