半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
最重要係有腰 好膚淺
因為減肥減得辛苦而無真正改變生活習慣,一到磅又變返以前嘅生活方式就自然會肥返,所以減肥唔可以太辛苦狂操或狂節食,因為唔可以長期做到嘅話最後都係會反彈返。

坐巴士永遠有人坐隔離
十幾年減左三次好累。。。唔想再減

所以我都調整緊心態
為左可以食更多Junk food
所以我平時都係食清淡D
比如翻公中午出去食都係食垃圾唔出
屋企煮飯平時都唔合口味,繼續唔食。。
就係為左可以假期可以食一餐自己想食的野。。唔想為一D唔太鐘意的食物去浪費我卡路里
如果想增肌 係咪食蛋白質加運動會有用
我係要飲可樂先有屎屙點算?
Same here 半年93>73kg 而家體脂19
2023年啦
仲睇BMI
絲打你有冇橙皮紋
做運動/hifu有幫助?
就係了解完先話女仔未必洗飲
呢個熱量嘅quota係咪可以有其他食物可以補充到蛋白質,同時又有營養
聽佢講話平時唔夠蛋白質,我覺得可以喺餐單上再調整一下先

增肌大隻食雞胸食到嘔都唔夠蛋白質嘅時候,再加奶粉都未遲

我嘅蛋白粉唯一嘅用途係用嚟代替少少麵粉整protein pancake
咁我都係分幾年反彈

不過如果比我再簡,真係要改變食一D自己唔係真係想食的野,去換自己鐘意食的野

比如我唔鐘意食中式食物同飯就唔食,公司PARTY D垃圾又係唔食。。繼續清淡。。去換星期六日食一餐自己鐘意的野食
I miss him
截咗肢?
禾54都仲有
就算係之前做Gym做最顛嗰陣時,最唔郁嘅位就係waistline。基因問題
唯有相信繼續減落去,堅持做運動,重訓。一定要重訓
體脂19好FIT WOR
GYM ROOM有部body fat monitor
點評價蕎麥麵對於減肥嘅效果?要戒定可以食?
個身重好難練pull up

呢啲動作相對需要協調多啲,應該要練到咁上下再轉會安全啲。尤其係自己練無人教
個人太重時關節好易傷
膊頭膝頭
沒有 本身間GYM房有教練駐場可以問佢野
再唔係睇YOUTUBE D大隻佬點練都好易上手的
係!珍惜quota!!!!

我會儲埋俾自己去食burger
咪撚on9啦,呢啲嘢邊有寫到咁實,要睇身高體脂,做gym或者鬼妹大把超過你個標題,身材照樣正到一個點。同埋大把瘦嘅身材勁柒,冇波冇籮筷子腳,你食埋我嗰份
167cm 91kg 本身基數咁大 你食返正常女仔食量都已經會減到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞