半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
其實每個人都有唔同一套健康標準
我又無謂笑鳩你唔知精製澱粉同原形澱粉有咩分別
總之食原形澱粉我係減到既
師兄祝你好運
都真係細左好多(起碼2個cup),暫時未搵到方法點先可以減肥唔減波
通常女仔減肥最快減既部位一定係減波減籮先,因為兩個部分就係最多脂肪既位
安慰自己其實咁大波著衫唔靚,係男人揸得爽啲only
yes 167cm lmao...
我既餐單都係朝早自己蒸/烚野
下午同夜晚都係出去食
大原則:唔食精製澱粉,每餐有菜有肉就ok

同埋有樣野好緊要 最盡要8點之前食完夜晚!!!!
70KG 好驚俾你坐爆盤骨
是,諗起年前自己日日話要減肥,行兩步樓梯都喘其實真係勁撚廢
唔知點解自己頂得順咁肥咁懶既自己 而家睇返真係不了
有咩高見
空肚飲啡 遲啲你就知
自己計熱量赤字,每日食少過基本目標
我行過168覺得對自己黎講無咩用
基本上一日食三餐(除非好忙無時間食早餐) 夜晚8點前食完dinner
朝早有時間就蒸蕃薯/烚蛋 無時間就飲杯齋啡算了
絲打試下日日飲無糖豆漿 食夠蛋白質加重訓,我減得黎有升返一cup
上圍減左但底圍同時都有減,其實唔會細好多
機幾錢一次,參考吓
其實平台緊,我目標係50-55好似樓上師兄講的一樣,
而家暫時停左係70-71,諗緊點突破
食得咁清再168真心會暈, 熱量赤字就夠
減肥瘦唔瘦波好大原因係睇基因
其實出街可以再清淡啲
茶記:鮮茄肉片,時菜肉片,粟米肉粒,熱檸水
譚仔:㩒清湯、食雞絲/菜

最好就係如果同朋友食飯前/後一日
自己去跑步+踩單車,消耗卡路里

平時食清淡儲quota
你說得對
同埋做多左運動係挺左集中左,以前好撚大但個形唔靚,難聽d講好似d呀婆波咁會dur..........
我真係好少飲無糖豆漿,蛋白質都唔係好夠廢me
多謝師姐
人地話哂都167cm 好難落到4x kg 嫁

女仔瘦到成棚骨咁都唔靚的

反而有啲肉係幾好
會唔會心思思想食飯/麵
我而家lunch唔戒 夜晚屋企食就戒飯
驚如果全戒精製澱粉會頂唔順
HiFu 試做價 ✨
(第二次做係正價)
各part試做價$899
(面/大腿 /小腿 /背 /後腰 /肚腰 /臀 /手脾)
全身試做價$5999
(大腿 小腿 背 後腰 肚腰 臀 手脾+ 面)

HiFu 正價❤️
臉 +下爬+頸$1800
下爬+頸 $800
手脾 $1800
副乳 $800
肚+腰$2000
背+call機位 $2000
肚+腰+背+call機位 $3500
大脾$1800
小腿$1200
全腿$2500
臀部$1800
全身$9888

做開個間係呢個價,唔知算唔算貴,但至少去到唔sell
除咗無食減肥藥,其他同你差唔多
一年減15kg
1. 每日運動(跑街/泰拳/GYM)
2. 168(早餐淨係一杯齋啡)
3. 戒糖戒油戒醬汁
4. 多菜多蛋白質少煎炸
5. 每日磅重,一個月測一次體脂

而家174cm 71KG(男)
一齊加油
減完肥先諗豐胸會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞