半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
男仔唔識身邊啲女仔fd ard 165-170cm既都係咁上下 升到53-54就話要減

不過絲打你都好勁 我都係減肥路上 182cm 本身92kg 宜家84 目標73
我同樓主一樣最重91kg 半年至九個月減到宜家71kg
減個時最勁一日係食一餐早餐代餐午餐食加大飯晚餐生果
但個時又未到話好肚餓,體感都叫健康減(起馬有力運動)
平台左幾個月宜家Keep住運動唔減了,夜晚正常食返飯,一星期跑四至五日10K,so far係無反彈長期Keep住71-72kg
利申: 男,173高
可唔可以分享多d, 例如做幾多次先有用 最明顯係咩位咁

我係以前極速減肥減到咁 220磅>175磅 半年,d皮鬆哂又有紋
好肥 要自己衡量膝頭哥頂唔頂得順你既運動量

本身極肥?
正餐好多時都係街食,米線多,少食飯,唔鍾意食汁
宜家係食菜、肉、澱粉次序咁食
望返前年個張身體成份表,體脂一年高一分

宜家返工早餐盡量兩隻蛋/蕃薯咁食
三餐都好少食到住家,想自己整,唔知整咩食好
上網啲減肥餐單好似都仲係好高卡高熱量
女仔160-170 cm
Fit 嘅應該都係50-55KG附近
https://bodyvisualizer.com/female.html

連登仔9up前入去模擬下167cm48kg先
樓主167CM咁高, 都仲要佢48-5X KG?
個至友屌開骨頭定厭食女?

6字中, 有肌肉其實已經夠晒
完全唔洗刻意減到5字
食飯都好飽WOO師兄
冇人叫你用汁撈飯既 就算有肉有菜
我都係照食飯都減到 有咩問題?
你計好卡路里出入就冇咩問題
我個人覺得減肥都要食返平均
咩都要食 健康D
壽司飯唔係白米?
串人前Google 下先
而家著重減脂增肌,飲蛋白粉做GYM
體重不變,體脂減緊
邊有人純食飯
人地話邊份飽啲唔撚係聽你減肥經歷
關我叉事 日日做運動驚撚過
日日食kcal都多過你啦好撚健康冇出問題
有肉有少菜 食多啲蛋白質啦
真係冇9up 香港女仔好多都瘦到得骨㗎啦 160cm 38kg既女仔我都識個… 隻手仲幼過埃塞羅比亞嗰啲…不過係男仔都覺得咁瘦唔好睇啦 offense到你就唔好意思
Lm
師兄咁勁食幾多kcal?
我google 頭兩個result 就係咁

你聽過「壽司冷飯有抗性澱粉,比較不會胖」的說法嗎?營養師表示,雖然醋飯確實可降低小腸吸收醣類,但效果很有限,還是要注意分量;此外,建議減肥者避開品項有「沙律」這2字的壽司,通常表示裡面有沙律醬,避免一不小心就會熱量爆炸。

台灣營養師彭逸珊在Facebook指出,經常有「壽司是冷飯,有抗性澱粉比較不會胖!」這類的坊間流傳,其實沒有這麼簡單,有些品項就是地雷,一不小心就會熱量爆表
我個人比較懶,返工唔會帶飯
Lunch出街食都係揀相對健康就算(海南雞飯 白飯底&唔食雞皮etc)
方法好多種,最緊要減得輕鬆,可以長時間keep住

一齊加油
咁係咪好過食熱既白米飯?
同時減脂增肌仲難 加油
38kg肌肉都冇埋 老左肌少症好大鑊 健康最重要 瘦係bonus呀
一日要攝取1000以上夠啦
主要白飯多啲 因為成日做大量運動先食多啲
食得唔夠唔係好快易餓好攰唔夠精神
次要食多啲蛋白質起碼一日要100以上先好保持有肌肉量
我都係做Gym減,體重、肌肉同體脂都重咗
一齊加油
我聽到48kg都真心驚
師兄一齊加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞