半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
你有搵gym教練?
上年開始喪做運動 但 零戒口 姐係睇波隊兩包Doritos , 奶茶汽水當水飲 ,到今年1月 都係一磅減唔到

二月開始 運動照做 戒晒所有糖 零食 ,飲轉粟米
2月到依家 落左15kg
重訓時做d需要協調更多肌肉既動作,尤其是同時需要上+下半身+Core,可以無形中幫你消耗更多卡路里

例如Pull up 好過 Lat Pull down, Bent over row 好過 Seated row, Barbell / DB squat 好過 leg press, DB thruster好過 Shoulder press & Squat 分開做

希望樓主快d達到目標
其實好正路
利申佛系減緊
出街食但食來食去都係煎魚/雞排走皮
飯量食1/3
正餐全部走糖
唔夠飽就飲protein shake/ protein bar
一星期起碼3日運動
我做2次已經夠啲皮膚同肉會緊緻左 當然係皮膚為多
肉想firm就去做重訓好似實際啲
3個月減15kg? 本身基數好大?
所以飲食重要過運動好多
如果係咁你都真係好幸福
唔係肥底應該相對上易減啲
去到嘅加油絲!

我由細肥到大
唔係痴肥果種,但係一直都圓轆轆有肚腩粗脾 大個高度定咗之後長年140-150lb /159cm
搞咗好多年,終於學識健康減,而家120lb,上年減十完之後因為身體有啲事所以休養左一輪
120lbs仲有肚腩 準備再衝佢老母cut多次
我唔係好敢亂試生酮 聽講有啲人頂唔順會有敏感反應
不過都係個句搵到自己適合嘅方法最重要
巴嘅話係唔係一樣?
有無做body check
係呀,有人會生酮疹有人唔認同,最重要都係搵到適合自己嘅方法。
留tg交流下?
要接受自己以後都係要食少啲嘢同埋好清淡 一定要保持運動

一定冇可能好似以前咁日日出街亂食飯,食Pizza放題打邊爐呢啲應酬可免則免
間中食吓冇所謂
我而家應該平均一個月會食一餐呢一種 可能慣咗清淡啲同埋自己煮嘢食,再去食呢啲重型嘢會攰

爭好撚柒遠
蔬菜呢D 你會點處理?
都係前一晚整定?
生 cancer ?
減肥藥
155cm 43kg 但體脂過30
想減體脂 係咪應該運動落手
又想湯豬?
點樣一個月10kg
咁瘦會唔會俾女女坐幾下裂左
有咩分別
你唔係脂肪多, 係肌肉太少...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞