半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
咁狠
你究竟受咗幾大嘅挫折?
正常減肥一個月1,2kg係最健康
你減得太快 又成日節制呢樣個樣
到你鬆懈個時 反彈個時間同減既時候成正比
望住剩低果少少肚腩我都分唔到係減肥墮皮定真係腩黎 唔敢量inbody驚知道結果真係腩
增肌食物係日常選擇 食慣左好好食呀 我又唔覺得嚴苛,本身就係個乜都話好食既垃圾肥婆 唔講究食雞胸定午餐肉

係運動最令人沮喪痛苦,放工食完飯做運動就夠鐘訓(減肥又一定要訓足),日復一日,想做自己興趣畫下畫都冇時間
係啊 加油
要愛上呢個習慣先可以維持體態
我係指你成日諗住要少少脂都減埋呢樣野對自己嚴苛
要長期維持身體健康同理想身型係要搵到個你過得舒服開心既生活模式
你會覺得沮喪痛苦已經有問題啦
無錯,對自己身體又好似對條女咁
日日溫柔日日操

btw
我覺得好多人都忽略咗樓主提嘅第三點
即係去廁所個點

我個人感覺食菜多,日日都有得去嗰排,真係瘦得比較快

可能係啲嘢食一日擺喺條腸度,一日都有得繼續吸收

我覺得做唔做運動或者食唔食少D野都唔係重點
重點係要搵一個自己舒服既狀態去減 同埋長遠黎講要KEEP住個習慣

真,可持續發展先係最重要
畢竟成世人流流長,邊個想連保持健康都保持得咁辛苦
有冇食通便丸 我成日便秘 但有食菜 飲水 同運動
都係啊 平衡唔到,但人要有d壓力先可以維持,唯有平日叫下春
而家當過渡適應期
屌,講到咁撚誇,我都想減肥上癮
無錯,對自己身體又好似對條女咁
日日溫柔日日操

btw
我覺得好多人都忽略咗樓主提嘅第三點
即係去廁所個點

我個人感覺食菜多,日日都有得去嗰排,真係瘦得比較快

可能係啲嘢食一日擺喺條腸度,一日都有得繼續吸收

痾唔痾得出應該影響肚脹,整體體態唔會改變呀
食得夠唔夠脂肪油分
做運動都有助排便,我成日夜晚深蹲到一半就要爆石先
我都瘦左15kg平台期緊
管唔撚住把死人口 次次收工返到屋企就好想食嘢
樓豬係咪完全唔食零食
Btw 一齊繼續加油
你係咪糖尿病?
婦科醫生都係叫減肥

利申:PCOS
但提提絲打 如果減到目標之後要搵個方法維持落去
羨慕你食極唔肥
死毒撚去照鏡先啦
加油 雖然都仲係肥
但欣賞你既決心
比起好多「肥又點姐?」既肥婆高尚好多
空肚飲咖啡真係屙到屎?
食極唔肥既人增肌都慢,唔值得提子,肥底都有先天優勢呀
真係得你先明
羨咩慕
你哋先係有優勢
個成效快啲達到係你地

如果你真係瘦底
到時你就練到挫折㗎啦
兄弟
試過就明 我比我既增肌餐單瘦底朋友食+運動,佢得40kg,食到佢滯都增唔到肌
每個人需要同進度都唔同,要自己調節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞