半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
已經好過無病無病又唔肯減果堆人形
喺屋企戴負重手環玩ringfit同boxing,舉鐵
gym就不了,一來毒撚唔想見人,二來唔想浪費時間換衫排隊,三來減肥由3L size到S size全部尺碼既bra衫褲外套都買齊,減肥呢2年窮到燶
食白飯都唔算好致命
食得來要多番啲蛋白質同纖維
一來幫手減gi
二來可以食少啲白飯
三來可以冇咁快肚餓

冇一勞永逸,將維持健康變成興趣
完全明我都係由接近80減到57,但最近想再減啲,有啲力不從心
極認同 要揀個自己可以維持到嘅方法 好重要
唔好打飛機,只有好少澱粉變成抗性澱粉
可能只有10%左右
食多啲菜仲實際
千祈唔好完全唔食澱粉質,小心血糖出事
肥開既人會習慣左,真係覺得70kg係小肥,因為仲有100kg既大肥
我點解開始決心減肥呢,就係因為果張「你係咪肥到隻豬咁」whatsapp對話圖,好驚訝連登仔85kg都笑咁多頁

你地笑樓主講埋d係人都知既減肥方法,其實好多肥人係唔知,我開始減肥都係睇連登仔教,呢d萬年廢話post可能默默地救到一個cd rom肥婆,值得
共勉

女仔肥可能同多囊卵巢症有關,又懷疑做咗檢查先
我本身有卵巢多囊68kg 155cm
用咗一年 先減到45kg
共勉之
而家心態唯有係:肥定瘦都要做運動架啦,減唔到唔駛keep啊?唔升咪偷笑囉!
中學已經check到有,跟住越嚟越肥
依家用一年減咗23 kg 由68去到45
未減之前心情係點
可以咁做?!?
冇照鏡好耐 沉醉喺網絡世界 冇咩事盡量都唔出街困住自己
下22-24已好好喇喎
你想減到去健美比賽果啲身型?
你而家55kg同體脂22-24keep住唔係已經好好咩
煮麥皮加兩三隻蛋
調味可以用豉油
佢都係分享啫,你唔鍾意咪唔好跟囉
越減越貪心想要腹肌啊…而家冇食野會有少少
但上網睇真係要有腹肌要體脂20,咪努力下囉,
人生第一次減肥,好似打機咁,挑戰完一關又一關
167cm高,其實已經勉強進入射程範圍
辛苦了
宜家健康咗,keep住
邊個負皮,不如大膽啲
長久有腹肌應該要20樓下
但女性20樓下好似有可能停經
你唔係比賽既話唔洗追求呢啲啦
想著衫好睇咪露出黎果日食少啲囉
唔洗長期keep住體脂咁低

我覺得你而家咁keep住已好好
我同你差唔多,體脂可能高你少少
我都成日對個肚腩好frustrated,同想增肌
不過其實長久keep身型係要跟周期
就算係健身教練或者去比賽果啲,
都係可能冬天增肌食多啲野
夏天減脂show下線條
比賽前先嚴格控制飲食同加操咁
一年365日都對自己咁嚴苛會好痛苦
越健康越鐘意健康
越做尖越鐘意做尖

共勉
我成日覺得減唔到係你對自己唔夠狠啫

咁當然呢家都會做運動食少D野喇 仆街有肚腩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞