半年瘦左20KG,你問我答

804 回覆
758 Like 150 Dislike
我有排極端減肥一個月10kg 對波都細左1.5cup 而家肥返d先大返d
雖然話就話大波著衫唔好睇 但自信會低左勁多
壽司係抗性殿粉
認真問咩係抗性殿粉我通常食刺身/茶碗蒸
如果做哂飲食控制+重訓,堅持落去都減唔到
應該係身體有嚴重問題要去睇醫生

通常「減唔到」係代表保持唔到 用好多方法聽咗少少之後又反彈
個根源問題未解決
一日一杯200ml豆漿唔算太多豆製品呀嘛 素食者食豆製品補充蛋白質都唔止
m亂可能有其他原因
其實講乜鳩都好
都係 熱量消耗>熱量攝取
咩168斷食 咩唔食碳水 咩運動
講經講到曉飛未又係玩緊熱量消耗>熱量攝取
蒟蒻麵代替澱粉質得唔得?
無錯KEEP到先難。。。
我個醫生話我成日中度脂肪肝-》正常-》中度-》正常-》中度-》正常

十三年玩左三鑊
咁熱work唔work? 我暫時都係戴負重手環
求井多少少
所以真心建議一開始唔好太極端做太chur的事
雖然一開始係好熱血
但係正如你講,要突破平台期你要加強運動強度,或者要再飲食控制
留返啲空間比自己突破

例如我完全冇做過Cardio
呢樣係我最討厭最辛苦做嘅嘢,我想留返最後衝刺要減佢老母變22吋腰嘅時候先做
乜撚嘢叫幸福肥
明顯係自己唔節制 肥婆最鍾意喺度搵藉口美化
抗性澱粉低熱量、高膳食纖維,能增強飽足感,降低想吃東西的慾望。在控制總澱粉量的情況下,攝取抗性澱粉更能有效促進脂肪代謝。
又妖魔化粥粉麵飯米粉米線紅薯粉麵包
減肥不嬲第一步都會控制飲食先㗎喇
所以減肥其實係用左好撚多錢 又要買過晒d bra同褲
bra又勁撚貴
所以奉勸大家瘦真係唔好亂肥 要減好撚煩仲要用好多錢
咁個人開心,自然會食得多左野嫁啦

好正常喎
方法係嚟嚟去去咁都咁
堅持就得
咁你做唔做到吖
你做唔到講一萬個方法都冇用啦 咁撚串做乜
咁我諗我要加既應該係重訓加強度、訓練core,同食返夠蛋白質
因為我一直無飲開奶粉的...蛋白質應該唔夠
雖然我唔係絲,但屋企D衫有齊大中細碼
減完有冇男朋友?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞