(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區167 新手問野請睇#1

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
佢嗰channel 資訊充足,又有教育意義
我去果間gym仔D妹妹仔唔會消失 成日霸住D機睇片
Nbf 不如學mirror 咁,每日搵個champ 出黎讚下主辦方,叫大眾多啲鼓勵
lm
懷疑霸bench睇電話就係你班友
浪費自己時間覆個弱智嘅
咁咪企近佢隔離望吓佢電話有咩好睇
事實係得閒冇野做都會飲,啲大隻佬得閒又食一餐半餐,人地個熱量攝取同蛋白量需求咁大,你跟唔跟到先
玩比賽d錢有出無入
做kol 鳩下鳩下d錢就自己行埋嚟
傻既都識揀
出現了
話說前幾日見到有新女嚟間 gym
瘦到痴線見骨
而且唔多識點用啲機

咁岩見到佢地原來有 ig
寫住fitness influencer
第一張咁似陳蕾...
會唔會係你拉太低
或者個姿勢錯(圓肩之類)
如果正確做完臥推同夾胸飛鳥既話
個胸應該會邊個位酸痛?
應該係乳頭附近會酸痛 定係腋下附近? 我次次做完之後通常都係加拿大高小小既位痛
另外我想問lying leg curl個部機張椅放腳末端有個突起既墊位
個舊野既作用係用黎墊膝/墊大腿/定係要將膝頭放得高過佢 拎黎「浪」住個膝頭?
唔該晒各位
Lm
點樣咁啱見到佢哋有Instagram
1. 如果硬要講正確咁梗係成個胸都食得應啦,未試過好似你痛到一忽忽咁

2. 唔知你講咩,一係俾埋圖,一係等其他ching答你
pixel sir勁型

連登風紀隊長
教下posing 叫人食下燒味飯都賺到手軟
比賽仲要搵命博 傻既都識揀
1.個位叫Pec minor
只有warm up 同動作execution 做好啲先可以避免代償,詳細要靠Google ,拍片form fix 或者搵教練

2.唔明你問咩
通常就2個墊,一個擺小腿附近一個擺四頭肌對上,建議比圖
你肯落野,出得起錢,你都可以
操到咁上下就好難再進步,到時候先再諗落野

我自己目標係自然到40歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞