(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區167 新手問野請睇#1

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
痛就要停,練肩最易奶野,gym room好多錯誤示範唔好學,十個有八個都係鳩做
想問下禁多位師兄師姐有冇邊把按摩槍好用?
好 唔該巴打 停一停先
你住公屋?
同人講就話可以係bottom 位幫一幫,因為果個位難發力

實際就可以加多一兩餅,睇落強啲
岩先開始做barbell 隻手起晒水泡濕水好痛點搞
發現做完膊
果種眼訓 係痴線
訓十幾粒鐘 都係好攰
會唔會斜方同埋頸借咗力,影響咗個腦供血
支bar太污糟,惹到性病?
斜方應該冇
但頸真係有機會
一言驚醒夢中人
一部多功能smith(可以當rack+cable+smith) 你當2-30000港紙 (台仔70000-100000)
見唔少台仔玩home gym都入呢類機
香港黎計應該等同3-4年gym membership
247果然係世一
都係想跟返squat個strength curve
即係低位難發力就少啲阻力
高位易發力就加啲阻力
但bar同餅又係另一舊錢

小妹留名
咁樣操嘢勁有feel

果然係世界第一☝️
D記一支bar 差唔多2000, 1set bumper (total 200kg) 6000幾7000
呢度又等同1年 gym membership
如果貪心啲玩埋啞鈴又千幾二千,屋企又要搵位,除非村屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞