真心 淘寶扭曲左呢代人生活同價值觀

1001 回覆
81 Like 434 Dislike
你覺得自己專業 其實唔係

你真心
咁應該係侮辱緊我呢行wo
靚妹仔未出黎做野講既野駛咩咁上心

再講, 唔係你果行唔知價又有幾奇
視光師真係一個食水好深既行業,poly 獨市,然後成班人圍位喂抬價

全港有7000000人
2100個視光師
我地呢種比例搵得少過護士
造市?

你會唔會計錯數
你應該計嘅係需要用你地服務嘅人嘛

屌 護士有用咁多 你點同佢地比

講真 護士由出世到死亡都會接觸到
視光師係重要
自比一定高於護士 都幾有矮化意味
笑到仆街

唔踩低護士點顯得樓主個專業人士牌係幾經貴呀
樓主好需要人尊重的

咁幾時輪到護士啊
遺體化妝師?
停屍間管理員?

言下之意nursing係用途不大?
唔知你曲定直
視光師真係一個食水好深既行業,poly 獨市,然後成班人圍位喂抬價

全港有7000000人
2100個視光師
我地呢種比例搵得少過護士
造市?

你會唔會計錯數
你應該計嘅係需要用你地服務嘅人嘛

屌 護士有用咁多 你點同佢地比

講真 護士由出世到死亡都會接觸到
視光師係重要
自比一定高於護士 都幾有矮化意味
笑到仆街

唔踩低護士點顯得樓主個專業人士牌係幾經貴呀
樓主好需要人尊重的

咁幾時輪到護士啊
遺體化妝師?
停屍間管理員?

又有一個除左護士 另外果2樣洗唔洗專業資格 你知唔知乜野係專業資格
年年poly 搵學生驗眼,再淘寶用1.67超薄非球面鏡

利申:配過N副,戴左幾年仲未盲

巴打覺得平唔平?
既然你咁pro,不如開個專業po講解下淘寶眼鏡有乜問題?

其實無問題
因為係個人選擇
之前有人比500元拍片
大家反映咁大
我都覺得underpaid

有firm請summer intern no paid
大家屌

我驗眼認為要收費
咁都有錯
錯什麼

你咁樣講
你屈撚晒

講事實

你戇撚鳩?
個次係個客話要500人地唔肯
今次係你offer個價個客覺得唔值
兩者性質完全唔同
唔通我去買菜個阿叔收我20蚊斤隔離明明賣7蚊 我唔同佢買又係有錯?
見到樓主咁既智商都做到視光師真係好難講有幾專業
巴打可否pm個地址我,想配鏡

你真心

我夠覺得你侮辱緊護士呢行啦
痴撚線
視光師都俾人話眼鏡仔
你個鏡片度數準唔準都係佢
較眼鏡嗰個就可能唔係視光師

再者 根本痴撚線啲reply
唔知你地笑乜啦

職業既野個個目的唔同

做嘢就全基本上係所有職業都一視同仁
做嘢講專業 話知你律師 定視光師

理論上 做到視光師既人 個人認為會比其他職業既更勁

因為視光師唔講業績 唔洗拉客
過到視光師評核條線做到視光師 姐係你超過香港7成既人

而真正做到視光師服務市民既更加少之又少

利申:8年視光師

曲線引屌?

屌真心左

條友假撚到咁 , 都引到真心

google搵唔到原文
日本配眼鏡最平5000yen 唔洗,香港下下都要成千或千幾,幫人交租仲扭曲

金百利幾百都有啦咩下下千幾
當自己係醫生咩臭閪
你係個驗眼仔咋死柒頭屌你老母

我幾時有冒充過醫生?
如果樓主唔拉埋淘寶黎講
個post應該正常好多

我都咁樣解釋咗畀佢
亦都講明我認同視光師絕對係專業人士

但係條友仲死兜緊

屌 好彩佢冇做醫生
一句講曬淘寶做爛市
都唔知嘈乜
唔比錢你賺就扭曲咗?

唔係打手 但係你覺得由細讀咁耐書 做到視光師 值唔值 150

無人叫你做

哇屌
之前有人比500元拍片
大家反映咁大
我都覺得underpaid

有firm請summer intern no paid
大家屌

我驗眼認為要收費
咁都有錯
錯什麼

你驗眼認為要收費我覺得你呢樣野無錯
但我覺得你話人驗完唔接受你150連鏡片講到好似人地唔啱咁仲質疑佢係諗住淘寶便啲
就算係呢個係佢選擇佢有權格價做人
你講到好似佢錯哂咁我就覺得有問題係你
雖然係 佢好可能真係攞隻眼較飛 但佢都係有選擇權幫唔幫襯你 俾唔俾150係佢選擇 唔好講到佢有問題咁
你係專業咁點 你值150咁點 問題唔係你專唔專業同值幾多呀先生
係你講到好似理所當然付出左時間努力讀書就一定要有返對等收獲 個世界唔係咁玩架嘛
資本主義社會來架
好似食牛扒咁 五星級大廚煎出來1000蚊 廚房佬幾十 人地都唔係一定會選擇大廚啦係咪
你明唔明呀
自由市場自己選擇,人地鍾意外國現有咩問題
香港眼鏡舖好少明碼實價
去日本全部明碼實價

盡左我能力

問題 你有無講獨立驗眼個價先? 如果無,點解?定你根本想夾埋人配鏡?

驚你睇唔到

問題 你有無講獨立驗眼個價先? 如果無,點解?定你根本想夾埋人配鏡?

你真心

我夠覺得你侮辱緊護士呢行啦

想問視光師點解唔係專業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞