[世界上冇肥人,只有懶人] 夏天減肥日記

874 回覆
163 Like 2 Dislike
想問下咁多位 想減肥嘅話 跑嘅時間重要啲定距離重要啲呀?
而家日日跑緊10mins 1km (勿屌 真係好耐冇做運動

時間

即係keep住慢跑 維持返心率 距離唔重要?

係呀心率keep住(220-age)x60%-80%
距離is nothing~~跑得慢無問題
報告下

午餐:油雞胸飯 有少量菜 有去皮 (原本想買切雞 咁啱無哂 )

晚餐: 一隻蛋 烚左份菜
因為朝早食得油膩左 所以夜晚食清啲少啲

運動:聽完巴打意見 今日堅持跑多左 同埋一有時間就做situp

薑蓉

situp會減脂咁神奇

就係知唔會所以先有跑步
因為我四肢都算粗壯 想主力操個肚先
報告下

午餐:油雞胸飯 有少量菜 有去皮 (原本想買切雞 咁啱無哂 )

晚餐: 一隻蛋 烚左份菜
因為朝早食得油膩左 所以夜晚食清啲少啲

運動:聽完巴打意見 今日堅持跑多左 同埋一有時間就做situp

薑蓉

situp會減脂咁神奇

就係知唔會所以先有跑步
因為我四肢都算粗壯 想主力操個肚先

操隻腳啦 肌肉愈多消耗愈大

減肥愈快!
運動:
8月4 Gym左1個鍾

8月5 gym左1個鍾 + 3個字HIIT

8月6 9k

8月7 9k

早餐: 大快活

午餐:雞脾飯

晚餐:香蕉+ long island ice tea

仲係有肚腩同肥仔波 但係條褲鬆左好多
呢排聽個friend講
試下隻排毒酵素丸 佢話食完會收左個肚 最勁係輕5kg
加埋運動同半控制飲食 睇下有無效果先

分享返之前買落有隻weight loss配方蛋白粉
飲左一排同keep住做gym 係有輕少少
(之前做極都無乜變化)
利申平日返工會食清啲同戒甜
但星期六日出去同朋友食飯就無特別戒口
呢排聽個friend講

(之前做極都無乜變化)

我成日覺得減肥藥呃人
呢排聽個friend講

(之前做極都無乜變化)

我成日覺得減肥藥呃人

如果係抑制食慾個啲 同埋副作用勁個啲真係唔會掂
但我覺得排毒又可以一試
不過買乜supplement都好 最主要都係睇成分啦
自己了解過ok就無問題
餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

肉碎炒飯 食左一半

晚餐:

唔知乜

運動:

跑左10.5km

跑10k真係好癲
我呢幾日跳舞跳到肌肉痛
8-8-2017

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

雲吞麵 加剩菜

晚餐:

譚仔 墨丸 蕃茄湯

運動:

Gym左一個鐘
加油
巴打係朝早返工前做gym?
食完晚飯之後肚餓有冇咩可以食
大家會唔會gym room跑埋步
食完晚飯之後肚餓有冇咩可以食

生果

Lunch time 做
大家會唔會gym room跑埋步

樓主好有毅力 我都有調節飲食 有跑無做gym
希望大家都一齊達到目標
巴打 好勁 我跑30分鐘 個人就快虛脱 但只係跑得3km 左右
利申:173cm , 70kg

Lunch time 做

咁幾時食飯?

食完去做 差唔多兩個鐘lunch
巴打 好勁 我跑30分鐘 個人就快虛脱 但只係跑得3km 左右

操多d就得啦 加油
樓主好有毅力 我都有調節飲食 有跑無做gym
希望大家都一齊達到目標

大家咁話

起初 我都系快行 建立番泥 之後半行半跑 就到宜家咁 還需努力 想參加馬拉松
利申:女子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞