[世界上冇肥人,只有懶人] 夏天減肥日記

874 回覆
163 Like 2 Dislike

雞煲

嗚呀 班朋友淨係識食雞煲
1-8-2017

餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

雲吞麵 加 菜

晚餐:

肉燥飯

運動:

Gym左一個鐘

跑左13km

馬鞍山毒撚跑

叫你打飛機呀

冇打飛機2日啦

今日都去左跑步
不過琴日跑完隻腳好痛
跑左4km 就行番屋企

有個fd 叫我做hiit, 咩爆衝一分鐘再輕鬆跑一分鐘,再爆一分鐘咁loop十次
唔知係咪真係有效
馬鞍山毒撚跑

叫你打飛機呀

冇打飛機2日啦

今日都去左跑步
不過琴日跑完隻腳好痛
跑左4km 就行番屋企

有個fd 叫我做hiit, 咩爆衝一分鐘再輕鬆跑一分鐘,再爆一分鐘咁loop十次
唔知係咪真係有效

有效呀 呢啲叫間歇跑 上網搵吓 呢重跑法對你長跑有好處 提高你習慣高心率嘅上限 消脂都有一定程度 但真係好辛苦 會嘔到仆街
1-8-2017

餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

雲吞麵 加 菜

晚餐:

肉燥飯

運動:

Gym左一個鐘

跑左13km

夜晚唔食飯會好啲
1-8-2017

餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

雲吞麵 加 菜

晚餐:

肉燥飯

運動:

Gym左一個鐘

跑左13km

夜晚唔食飯會好啲

冇時間煮 要溫書
但下次清淡d
巴打,你跑咁密加做gym
唔建議跑咁多保榮
因為你重訓
上身肌肉會多左重左(雖然你輕左)
之後你上下身重量分佈差別會愈來愈大
但保榮緩跑徑得163米一圈
十幾廿米就轉一次左
長期咁好易傷左膝軟組織
因為左腳重心食晒力
所以跑翻街平衡好多

利伸:我就係減肥跑傷的人辦
唔建議跑咁多保榮
因為你重訓
十幾廿米就轉一次左
長期咁好易傷左膝軟組織
因為左腳重心食晒力
所以跑翻街平衡好多

嘩睇黎你真係跑開wor ching
講得幾岩 但其實我通常5km 街 5km 保榮咁
你跑左幾耐之後傷左?
唉 但跑街好鬼熱
Anyway thanks
唔建議跑咁多保榮
因為你重訓
十幾廿米就轉一次左
長期咁好易傷左膝軟組織
因為左腳重心食晒力
所以跑翻街平衡好多

嘩睇黎你真係跑開wor ching
講得幾岩 但其實我通常5km 街 5km 保榮咁
你跑左幾耐之後傷左?
唉 但跑街好鬼熱
Anyway thanks

唔熱 出汗點減肥
170/83
已經由87減到83但係睇落都無咩分別
係皮帶鬆左格半
加油
170/83
係皮帶鬆左格半

自己係唔覺自己瘦㗎 再俾啲心機 身邊嘅人會睇到你嘅成果
170/83
係皮帶鬆左格半

跑左半個月多啲 81.x -> 77.6
完全唔覺得有瘦到
啲舊褲仲係著唔落
170/83
係皮帶鬆左格半

完全唔覺得有瘦到
啲舊褲仲係著唔落

Ching你跑左半個月咋wor
比多機多個半月啦 一定有成果
170/83
係皮帶鬆左格半

完全唔覺得有瘦到
啲舊褲仲係著唔落

Ching你跑左半個月咋wor
比多機多個半月啦 一定有成果

8月開始啦 睇下減到幾多榜
Btw 5k已跑 今晚打波 咁多位一齊努力
馬鞍山毒撚跑

叫你打飛機呀

冇打飛機2日啦

今日都去左跑步
不過琴日跑完隻腳好痛
跑左4km 就行番屋企

唔知係咪真係有效

有效呀 呢啲叫間歇跑 上網搵吓 呢重跑法對你長跑有好處 提高你習慣高心率嘅上限 消脂都有一定程度 但真係好辛苦 會嘔到仆街

試下呢個方法先
你一係gym操得唔夠勁,一係營養補充唔夠。正常體重每磅要0.8g蛋白質一日,100磅就要80g蛋白質。但運動時要額外補充至1.2-1.5每磅體重,當然飲食唔單止蛋白質,其他例如健康脂肪來源如nuts 和牛油果,膳食纖維都可以增加代謝,所以蔬菜要多食,水果1-2份。如果你gym強度適中,運動後肌肉會輕微撕裂,也就是肌肉酸痛。肌肉撕裂後你需要蛋白質去修補裂縫,所以你肌肉先會變大,你身體肌肉量越多,每日日常消耗都約大,即係坐係到都消耗比人地多d熱量。個人就唔建議日日gym 加cardio,最好3日gym2日cardio分開做如果你係肥,當然要因應自己能力範圍。
北區人

你通常係邊跑?
你一係gym操得唔夠勁,一係營養補充唔夠。正常體重每磅要0.8g蛋白質一日,100磅就要80g蛋白質。但運動時要額外補充至1.2-1.5每磅體重,當然飲食唔單止蛋白質,其他例如健康脂肪來源如nuts 和牛油果,膳食纖維都可以增加代謝,所以蔬菜要多食,水果1-2份。如果你gym強度適中,運動後肌肉會輕微撕裂,也就是肌肉酸痛。肌肉撕裂後你需要蛋白質去修補裂縫,所以你肌肉先會變大,你身體肌肉量越多,每日日常消耗都約大,即係坐係到都消耗比人地多d熱量。個人就唔建議日日gym 加cardio,最好3日gym2日cardio分開做如果你係肥,當然要因應自己能力範圍。

唔該哂巴打 我每次做gym都會飲兩杯奶粉既 所以蛋白質方面唔擔心
我岩岩開始跑左2日

今日隻大腿肌肉勁痛

係咪應該休息一天

但係休息一天覺得又會肥番

有冇其他運動可以做但唔洗咁用到對腳
我岩岩開始跑左2日

今日隻大腿肌肉勁痛

係咪應該休息一天

休息都係訓練嘅一部分
下次拉筋拉好啲
我岩岩開始跑左2日

今日隻大腿肌肉勁痛

係咪應該休息一天

堅持去跑 用意志力克服
我岩岩開始跑左2日

今日隻大腿肌肉勁痛

係咪應該休息一天

搽啲按摩膏 拉鬆啲啲筋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞