[世界上冇肥人,只有懶人] 夏天減肥日記

874 回覆
163 Like 2 Dislike

一齊記錄

跑得好快喎清

星期一我開始跑返 跑5分30幾1km 跟住呢兩日唔知做乜春尋日跑5分鍾 今手跑4分尾 開頭第一k 4分鐘都無跑完 好奇怪 不過我跑到想嘔 心率應該幾高

加入慢跑大家庭啦

跑一個鍾

無時間跑咁長 宜家都係格硬抽半個鐘出嚟跑

早一個鍾起身就有一個鍾

跑5k我都要早45分鐘 仲要成日唔肯起身 早起好難呀大人

睇你幾有決心姐

你考試都會準時起身啦
點睇划艇機消脂
划艇機係我廿幾年人玩過最撚辛苦既運動 (前題: 逼自己keep住某個速度)

嗰陣玩大學啲隊既training, 逼自己連續30分鐘keep住1:55/500m, 簡直係痛撚苦
反而自己玩hiit快慢跑有得偷雞, 因為快跑好難話逼自己keep住最低速度 (可能買部野量心跳率會好d)

我唔識玩划艇機,應該點玩?

可以買apple watch

有既定form既, 可以搵條youtube片睇睇
keep住穩定(rating同speed)同岩form係好難

咁我都係跑步同玩單車

好攰跑到隻腳
點睇划艇機消脂
划艇機係我廿幾年人玩過最撚辛苦既運動 (前題: 逼自己keep住某個速度)

嗰陣玩大學啲隊既training, 逼自己連續30分鐘keep住1:55/500m, 簡直係痛撚苦
反而自己玩hiit快慢跑有得偷雞, 因為快跑好難話逼自己keep住最低速度 (可能買部野量心跳率會好d)

巴打應該好fit

跑步機無得偷機啦掛
一早set定

至於跑步機, 唔知點解始終冇真跑咁辛苦
可能係冷氣房既關係?
搵次試下真係認真玩跑步機先

跑街可能難控制跑速 所以會唔夠氣
點睇划艇機消脂

巴打應該好fit

跑步機無得偷機啦掛
一早set定

終於跑到1000km 今日跑咁慢因為跑完8組100米斜嘅天橋完全無力無氣跑 但無帶錢焗住跑返去 同埋天氣好撚柒差
仆街自爆 btw 平時玩扒龍舟都好高心率同好!撚!柒!辛苦 未做過咁辛苦嘅運動

終於跑到1000km 今日跑咁慢因為跑完8組100米斜嘅天橋完全無力無氣跑 但無帶錢焗住跑返去 同埋天氣好撚柒差

仆街自爆 btw 平時玩扒龍舟都好高心率同好!撚!柒!辛苦 未做過咁辛苦嘅運動

扒艇真係辛苦到pk
不過扒艇同扒龍舟又應該有d唔同
扒艇以腳力為主, 龍舟應該以臂力為主
而家我都未撚搵到一個辛苦過扒艇 (尤其划艇機)既運動
不過可能我未真係好似扒艇咁, 全心投入去練過其他運動啦 (包括做gym, 跑步, 打拳, 打波, 踩車, etc.)

龍舟其實臂腰腳都要用力 真正嘅高手係唔會只用臂力 因為好快無貨交,當你全身肌肉用差唔多兩分鐘爆炸咁用真係會散

扒艇真係辛苦到pk
不過可能我未真係好似扒艇咁, 全心投入去練過其他運動啦 (包括做gym, 跑步, 打拳, 打波, 踩車, etc.)

龍舟其實臂腰腳都要用力 真正嘅高手係唔會只用臂力 因為好快無貨交,當你全身肌肉用差唔多兩分鐘爆炸咁用真係會散

巴打好後生
減肥撚留個名先
29-7-2017

餐單:

午餐:

肉噪飯

晚餐:

蒸魚一條 飯半碗

運動:

Gym左一個半鐘

跑左15km 差d熱死

減肥真係好撚漫長
想減15磅走,見巴打減得咁有效好鼓舞
減肥真係好撚漫長

我個半月先減到5kg
我覺得冇時間煮先係
終於跑到1000km 今日跑咁慢因為跑完8組100米斜嘅天橋完全無力無氣跑 但無帶錢焗住跑返去 同埋天氣好撚柒差[/quote]
20分鍾跑左1000km?

扒艇真係辛苦到pk

龍舟好似好好玩咁 出曬汗

早牛餐:譚仔

晚餐:十件壽司

運動:
4分鍾HIIT + 1個鍾abs+ chest

4分鍾HIIT當左1個鍾慢跑得唔得

扒艇真係辛苦到pk

巴打好後生

係啊 仲好細 大把機會拼搏

個apps總公里數啊
減肥真係好撚漫長

加油 有睇你個故

個apps總公里數啊

點20mins1000km啊
我覺得冇時間煮先係

冇時間咪出去食清淡d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞