[世界上冇肥人,只有懶人] 夏天減肥日記

874 回覆
163 Like 2 Dislike
點解瘋狂做運動 又控制埋飲食 體重都不跌反升

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
15~20分鐘weight training 跟住跳繩跳半個鐘
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
15~20分鐘weight training 跟住跳繩跳半個鐘
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

你中午食咩?

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

你中午食咩?

好晏先起身所以通常都淨係食兩餐...
今日打波
支持巴打
我都減緊
想當年划左3個月艇,每星期4-5日拎黎操體能0飲食控制,由大肚腩減到4舊
想當年划左3個月艇,每星期4-5日拎黎操體能0飲食控制,由大肚腩減到4舊

果陣划左6個月, 由86kg減到78kg零節食
但肚腩始終係到

可能我有用其餘幾日做埋gym所以減得勁左 重訓配合cardio係幾有效
175/60
但有肥仔波同肚腩
點樣減
175/60
但有肥仔波同肚腩
點樣減

學樓主長跑
一減就無曬兩樣

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

你中午食咩?

應該係因為你食得太少基礎代謝都無
身體以為入左飢荒狀態自動儲存脂肪
長期落去就會一食即吸收因爲身體知道得好少野食所有落肚嘅都會儲起晒備用

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

你中午食咩?

長期落去就會一食即吸收因爲身體知道得好少野食所有落肚嘅都會儲起晒備用

即係要食返多啲野?

可以具體講食左咩做左咩

可能多左肌肉呢

應該無咁快增肌掛...
起身食一碗芝麻麥片
夜晚食一碗菜
跟住跑步45~50分鐘

你中午食咩?

即係要食返多啲野?

梗係啦 你唔餓架咩真正健康嘅減肥係唔會肚餓
男仔少極最低都食1500 1600kcal啦(不過應該都仲係太少都係睇返你基礎代謝係幾多)
3-8-2017

早餐:

午奶麥皮

午餐:

愛心飯盒

晚餐:

吉野家牛肉飯

運動:

Gym左一個鐘

跑左7km

個gps壞9左

今日打波

叫你打飛機呀
今日上磅瘦咗7磅 好開心
繼續努力
今日上磅瘦咗7磅 好開心
繼續努力

一齊加油
今日打波

叫你打飛機呀

淘寶買左個體脂磅
5-8-2017

餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

饅魚飯

晚餐:

K dinner 乜都食d

運動:

冇 Happy hour after work
唉屌 病咗幾日好撚想做運動啊! 尋晚撞到老朋友話我瘦咗好多
想請教下,絲打應該點減肚腩?但唔想小腿變成有肌肉果種粗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞