[世界上冇肥人,只有懶人] 夏天減肥日記

874 回覆
163 Like 2 Dislike
粉嶺絲表示有做開運動但係太為食

我都係
懶到連去康文署嗰個gym course 都唔想上 但其實我肥到仆街 好想減
想重點減肚腩 肚腩勁大 有咩方法

食少D 做運動 唔好飲甜野

邊有重點減
係就全身一齊減
餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

芝麻雞麵

晚餐:

放題

運動:

食完放題 太有罪惡感

返屋企1點死頂落街跑左6.5km

餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

芝麻雞麵

晚餐:

放題

運動:

食完放題 太有罪惡感

心態問題
平時食得清淡多運動,偶然一次大飲大食,完全係開開心心當獎勵自己,無罪惡感之餘,仲會期待下次有成績再獎多次。
你咁減法會好辛苦
好有決心啊巴打!夜媽媽都落去跑!加油
肥仔都是潛力股
好有決心啊巴打!夜媽媽都落去跑!加油
肥仔都是潛力股

一齊減啦
餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

芝麻雞麵

晚餐:

放題

運動:

食完放題 太有罪惡感

心態問題
平時食得清淡多運動,偶然一次大飲大食,完全係開開心心當獎勵自己,無罪惡感之餘,仲會期待下次有成績再獎多次。
你咁減法會好辛苦

希望今個月尾去到70kg
餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

芝麻雞麵

晚餐:

放題

運動:

食完放題 太有罪惡感

麻醬2匙200卡 純粹提一提你
兩年之內總共減左50磅既留名
但呢年幾又唔生性 成日飲酒又肥返 再瘦返又肥返十磅之內
餐單:

早餐:

牛奶麥皮

午餐:

芝麻雞麵

晚餐:

放題

運動:

食完放題 太有罪惡感

麻醬2匙200卡 純粹提一提你

ok 唔再食
正評以示鼓勵 加油
1個月 減左4 kg
1星期跑5日
無飲甜野 無減碳水
22-7-2017

餐單

早餐:

吞拿魚包一個

大隻奶粉一杯

午餐:

饅魚飯

晚餐:

菜 薯仔 蛋

大隻奶粉一杯

運動:

Gym左一個半鐘

跑左12km

究竟慢跑得太多怕唔怕燃燒肌肉 我想減脂唔係想為左減重而減埋肌肉

我有個朋友操開
佢話基本上你戒口唔係戒得好清好清
基本上都唔會點燒到肌肉
我見佢都係成日跑10k
究竟慢跑得太多怕唔怕燃燒肌肉 我想減脂唔係想為左減重而減埋肌肉

好似大約跑多過一個鐘先大機會燒肌肉

係囉
同埋怕唔怕操得太大隻會成個阿諾咁 我而家三個月操一次左右
跑步又驚減肌等陣變到好似第三世界d飢民咁 而家每次跑五分鐘就停低

係囉
同埋怕唔怕操得太大隻會成個阿諾咁 我而家三個月操一次左右
跑步又驚減肌等陣變到好似第三世界d飢民咁 而家每次跑五分鐘就停低

你講埋咁既野 睇你都唔大隻得去邊啦
三個月操一次 你打錯定點

我有個朋友操開
佢話基本上你戒口唔係戒得好清好清
基本上都唔會點燒到肌肉
我見佢都係成日跑10k

OK, 但係其實係咪減脂黎講sprinting同jogging交替會好d

Sprinting 你爆緊果陣應該心跳會再高於正常減脂水平?
會變左訓練心肺?
有錯請指正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞