[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#38 全新季節伺服器!妲卡尼亞登場!

968 回覆
2 Like 3 Dislike
點解desktop版冇索菈利絲 職業?
你[1]個表應該outdate左
例如20fs咁,而家可以直接33 blackstone整但佢list 700幾萬
同埋睇落佢只用grunil同reblath黎疊而且連duo同tri都會賣
一般黎講百幾層已經唔係好敢用reblath
就算係grunil中左pen基本上等如蝕晒
呢個range最好係升tet bs或者boss gear黎疊(睇你有冇耐性,中左tet bs要重新撳過有賺)

台服我唔知d preorder數量有幾多
不過睇bdolytics d sales都唔係話冇得咁緊要?
例如lahn過去一星期都有415件貨
係男性class睇落特別少得緊要,女性class睇落唔會完全買唔到?
一般preorder要等幾耐?
Weekly pearl reset完會唔會有有現貨出現既情況? (EU而家一reset完捕住都有機會即刻買到)
宜家公認畢業個定義係全套圖巴拉真5+61lv如果你係回歸玩家,你就可以返嚟玩嗰隻角,通左梅迪亞主線,再返去開季節角,搵人帶你上61lv,打下龜裂回音拎強化石,好快就圖巴拉真5
疊層要考慮fail一下要俾幾錢, 唔係話你想疊就疊到, 白/綠/王裝+15之後就一樣機率, 就算係王裝高層數得左唔係自用一樣係蝕到仆街, 但係白裝點一下嘅成本平好多, 王裝點一下成本你知唔知幾錢? 你以為fail一下10 mem frag同石就係個成本? 有冇考慮點返上tri/tet嘅mem frag同fs錢?

btw個表雖然係舊, 但係你冇一個新嘅表嘅話, 層數值幾錢都係得依個reference, 佢個表assume左黑石市價係20萬以上, 所以會同而家市價係有出入, 但係mem frag價錢一直以來都係差唔多, 而疊到高層數主要成本都係mem frag, 高層樓個價應該誤差唔會有咁大
覺醒守護者
解曬通行證就可畢業 當然真5曬圖巴拉更好
屌你老母一大堆廢話 要碌勁耐
block臭先
咁照你logic係咪應該全部用晒reblath連綠裝都唔好用?
Btw即使係跟佢既話都係完全0 mem frag洗費
其實即使用bs, boss gear, 你絕大部份時間都係click緊推reblath, 真係click要用mem frag既野既時間好少, 主要洗費係blackstone (不停用黎換stack)同concentrated blackstone (差唔多每一下都要用,視乎市價兩下已經等於1粒mem frag)

如果冇佢d assumption同計法,只會係口同鼻拗,而且個表幾年前連d價錢仲係咪update都唔知 (佢有寫assumption係撳中都會賣,但唔知係咪直接買返上一級)
我諗再講都冇意思

我唔知台服係咪一世買唔到outfit
當你真係一世冇outfit,全部野用晒最貴黎計,stack用個表黎計,round up齊頭800億
800同700都唔係off by 20% (而且我唔知呢個20%準則係邊度黎)
仲有total係講緊幾千億,唔影響邊個option貴d邊個平d既結果
好老實講
我諗呢度冇人記得個前題係咩
個前題係“280AP awakening lahn買tet tungrad抵唔抵”
點解係呢個?因為我本身就係問緊個280AP awakening巴打點解要揀tungrad

我敢肯定冇人知
因為搶住答我條友自動波轉左做assume而家係要endgame pvp
跟住所有衝入黎既人每一個人攞住佢地自己各自唔同情境黎講
所以我先話九唔搭八,因為的確係

所以搞清楚一樣野
為駁而駁唔係我,我一直都係focus返係“280AP awakening lahn買tet tungrad抵唔抵”呢件事上面
假設住而家係要endgame pvp黎插嘴答我叫唔叫為駁而駁?
我諗都好清楚

唔好將自己個套格硬套落人地度
包括最初條友答我戒不能用crescent (無視對方情況同目的,加上無啦啦發我悔氣,所以先問佢係咪邊度聽返黎就當做真理不要問只要信)
其中有個人講玩黑沙就係要玩pvp (你鐘意冇問題,但唔代表個個都要係咁,我自己最鐘意係冇特定目標但有大量足夠複雜challenge,achievement, treasure hunt性質既野可以俾你去挑戰,pvp只係極少一部分)

話人為駁而駁好易
只需要自己暗地裡轉左個前題而圍觀既人冇人知本身係咩
咁我就會變左理虧個個
寸,態度唔啱聽扣分
人多聲大夠疊馬加分
連登本身就唔係可以正常溝通到既地方,連講野方式唔同d (詳細同中英夾雜)都會有人唔gur

我俾人格硬拉左去endgame pvp前題,唔準講其他
大量潛水員突然上水圍攻,唔準駁咀唔準寸咀
個個參一腳落井下石,我還拖就係肉酸小學雞
我理性討論based on根本前題,就係為駁而駁(唔係話想話你,不過我想講真係好唔公道囉)

其實呢個post有冇人大家心照
本身都好少上連登係咁啱見有BDO post先上返下
見過唔少人因為隻game太多內容太複雜唔知做咩好,好快就棄,或者以為要日刷夜刷返工咁
結果一直都好似冇咩人玩
得罪講句,仍然覺得無端端酸人發悔氣再疑似吹雞或者自動波上水撐場個班人係垃圾中既垃圾
唔知係咪淨識玩pvp但又成日輸變到脾氣暴躁,上個網都要pvp
不過我諗我都唔再care
我放長雙眼睇下當我唔出現之後呢種突然熱衷上水既情況可以維持到幾耐
@4101 太長我唔quote你成串野

講緊係就算用vender cron tri + tet都只係600億平均

1-600/786 = 23.66%, assume 786億係正確成本, 你off by 23.66%

講endgame係唔識英文隻新移民開始先既

呢度我諗多數淨係識睇巴哈因為連登只係用黎9up同埋好多人一定要睇中文

笑人唔識英文同唔肯睇英文資料, 然後自己都原來係唔睇英文資料
These numbers are also fairly sensitive to prices, check that the MARKET_PRICE column at least somewhat reflects current conditions in your region

人地係有寫曬所有價出來, 連點計都有寫, 不過你識唔識睇就唔知啦
you only want to hit a specific failstack, and you'll sell any DUO, TRI, etc that you get on the way.

In practice, if you know you'll want higher stacks later (which you almost always do), and you don't have a lot of DUOs already, you'll want to start stacking on PRIs at some point (possibly as low as the stack shown in EXPORT_ITEM)

佢有寫assumption係撳中都會賣,但唔知係咪直接買返上一級

我知你英文唔好, 但係都唔需要衝出來柒, 唔明點解可以問

台服outfit交易所係有少少, 但係比起na/eu都係少好多, 當連na/eu嘅人普遍計cron cost都係用npc價計果時, 台服一定都會係用npc價計接近實際成本多d

btw, 你一直否定我引用嘅舊表, 咁不如你又講下你對於150fs同190fs嘅cost estimation? 根據你嘅model,Godr-ayed duo->tet只需要<700億, 竟然無視左fs cost已經係一個好大嘅計算錯誤
原來仲有人講緊嗰個人士
我block左佢之後個post正常返晒,
見到你@佢同斬件quote先知仲拗緊,
同佢抝無乜用,真係學似之前張圖咁算,

佢講得啱!
真係, 佢成日都唔理解/睇曬我地講嘅野就開始話我地有幾錯
要每日解月光粉任同每個禮拜交結晶拎真5補底物品
唔得閒打怪就解釣魚任
好快慣,我捱完黑魔力地獄啦(齊料但未改晒),宜家預購緊雪山火花,都唔知幾時先有
依家應該難買到 刷好哂個啲正常都唔會再去
之前有貨應該因為啲人就黎保底但又直出大火 先再刷埋保底拎去賣
[img]https://na.cx/i/vUeQuxF.jpg[/
塞緊20階鞋 + 刷緊腰帶戒指改良 (減傷HP)
點部署
耳環係咪要黑耳
嬲嬲地不如儲錢買東黑星…
仲嘈緊
條白卡9up還9up可唔可以用返中文
作為垃圾亞洲ser ps4版嘅玩家,十分羨慕外國ser嘅物價

屌你個hi東命中戒上到1200億
台服就1500
地獄鬼服
玩迴個邊基本就係咁
再嚟就係基本全20,雙沉默先
之後就係雙東黑耳
要命中就雙東恐懼
要玩迴就整埋人馬腰希奇爾(備用)
科蛇呢個ac要生生性性啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞