[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#38 全新季節伺服器!妲卡尼亞登場!

968 回覆
2 Like 3 Dislike
不如咁講啦

你覺得315同316 實際只係4AP
咁不如直接去打改良材料返嚟改良戒指同腰帶好過
會輕鬆好多

但其實呢兩樣嘢係冇衝突 甚至係可以同步進行
你打緊改良材料同時會有雜物 其實個到都好多錢 可以用嚟換啲更好嘅裝備
姐係我可以上316就唔會留喺315咁解

你可以當用Cresent係end game
但同時你套裝同出面認真玩pvp嘅玩家有一定嘅差距
同埋人地心目中嘅上限同你心目中嘅上限唔一樣

P.S. 理性討論
成段廢話
拿 學你覆人咁覆返你 扮乜理性討論
又係到假設全部人都唔識遊戲嘅基本設定
巴打段野太長我唔quote 了
想問下升裝賺錢detail係點

利申:生活玩家 接近唔打怪
唉係我嘅錯始終每個人追求嘅嘢都唔同,有人講性價比,有人講end game top class,當中兩者一定有啲差距存在嘅
巴打你講野公道好多
都上到315,
只要將月牙換做怒戒,
就可以上一階,
相對其他提升面板嘅方法,
咁容易達到嘅目標點解唔換,

到end game pvp ,
309 401真係最低消費,
之後每1 ap 都係百億起跳,
仲要諗命中/迴避飾品,
要平衡生存同傷害,
點解配裝一係309 一係直上316,
就係為左達到一個自己舒服而又獎勵最多嘅感覺,
迴攻/迴防/減傷都有唔同嘅裝備應對,
溢出嘅ap如果換防換血換命中好定去下一階獎勵,
都係喺有限嘅位置自己配搭,
不過你都將會俾人話係小圈子,圍爐,
歡迎加入我哋嘅大家庭
理乜鬼野性呀 人地眼中你咪又係白玩
講幾多佢都唔會明pvp玩家點解咁執着個啲野架啦
何況佢會扭曲哂大家既論點
最好笑係 明明大家玩緊台服 有人話佢成日中英夾雜好難睇 咁就話人地自卑
會唔會太過自信呀 句句都過度解讀
仲要同佢唔同立場既人就係圍爐 同一班友
利申 唔識佢地
總之 block左條傻閪就真係耳根清靜哂
關你咩事 錯乜鬼
個個都好正常講緊 係條友句句都有骨 針住炸嘛
好似全世界得佢岩哂咁咁咪比佢贏囉 笑死
性價比方便我覺得其實佢冇錯嘅,我宜家其實係應該性價比行先,但的確我係好同意有能力換就梗係換呢個觀點,面板高左就係高左一定冇錯
疊層衝真2-真3 賣不過都係要D運
講endgame係唔識英文隻新移民開始先既
講買tungrad個巴打先280幾AP,350左右dp
講緊tet ring唔係pen ring
最後想用debo你係咪由base開始用到pen都係debo?因為eNDgAmE?
“貴一倍先多1AP”, 盲既都睇得出講緊性價比值唔值既問題
點估到條友插完咀再精神分裂以為我問緊佢

人地刷咩地方你都未知就又40億多100血又60億多1AP好緊要因為eNDgAmE
理性討論: 條友應該連中文都酸埋唔好淨係酸英文,因為佢中文一樣係睇唔明,可惜佢未理解到
關鍵1AP,最好證明
你問砌左316條友,已經教左佢點砌315
求其搵個dr build既俾佢打下就試到
點解咁簡單既test都做唔到?
等睇證明真係好大分別,你地其實係識基本設定
官網
steam 官網都有登入卷優惠
我會直接官網囉
咁要睇埋一開始問問題個位巴打係咩裝先
如果佢升面版1AP真係要用怒飾
咁我會建議佢去換
如果佢本身用個舊錢可以去升更加多AP
咁當然唔洗用怒飾

同埋再講多句
見你上面講過話不如去刷改良
如果真係差1AP
佢一邊刷改良 再用刷改良個舊錢去換IV怒飾
咁樣係咪雙贏?
Accessory pri到tet用soft cap stack, pen用220左右既話平均500件base左右整到一件pen (唔用cron)
邊d好賺整邊d
呢d係平均數,實際機率唔難計

整stack唔同range用唔同野黎click
200層左右開始用tet boss gear
200以下到某個位用tri bs

NA有d人淨係升裝賺錢,其他咩都唔做
如果好彩可以一日賺幾千億
不過完全靠升裝要有返咁上下本黎應付萬一唔好彩
咁你有無課金
想開隻新人重玩 半年得唔得700面板
大家好好討論咪好
我不嬲有睇po 不過平時唔會留言咁解
知有人半年66lv 700+
不過一日肝6-7粒鐘

自問做唔到
咁點解唔整duo godr-ayed (多3AP)
仲有睇得咁重AP係咪應該優先tet disto呢
定你覺得350左右dp應該用narc去撐好過塞caphras?
Caphras甲真。爆機裝喎
要AP disto比其他upgrade平得多喎
而且用到你300幾AP喎
tet tungrad可以用到幾時呀?

而家真。認真討論同你比較下, 假設用duo godr-ayed,pen kutum, capotia belt & neck, Vell
唔好再同我講美唔美服,全部用返你地台服價錢黎計,去garmoth一睇就有
1. Crescent轉narc, 買1 tet disto + 2 tungrad
290 AAP, dp +1
洗540億
要upgrade可以係
a) (廢左隻narc佢)pen narc轉tet disto, 240億, caphras 150-200億, 293AP
pen belt 600億同tri godr-ayed, 297AP
Pen neck 1000億, 302AP
Pen ring 1200億, 305AP
Pen ring 1200億 + tri godr-ayed offhand, 309AP

Total洗4500億左右- tet tungrad x2 + tri godr-ayed x2 = 4500億左右
假設升tri godr-ayed用100億左右

b)繼續用narc, 600億upgrade條belt
跟住同上面差唔多最後305ap
下個upgrade一定要pen其中一件bs/godr-ayed 千幾億或者pen disto, 當千7億
最後311AP

Total洗3600億 - tet tungrad x2 + pen bs = 5000億左右

2. 繼續用pen crescent, tet disto, duo godr-ayed, pen kutum, capotia belt & neck & earring & ring, Vell
289 AAP
洗240億
跟住upgrade可以係
capotia earring轉tet disto, 240億, 150-200億caphras, 294AP
Pen belt 600億, 297AP
Pen crescent 650億+ tri godr-ayed, 301AP
Pen neck 1000億, 306AP
Tet godr-ayed awakening + tri godr-ayed offhand, 309AP

Total洗2900億 + tet godr-ayed + tri godr-ayed
當tet godr-ayed 700億, tri 100億
Total係3700億

結論係
如果用narc + tungrad同樣去到309 bracket, 多6 acc, 5 monster AP但貴千幾億除非bs自己升
唔用narc用disto + tungrad同樣去到309, acc同monster AP最低, 平上面500億左右, 唔洗升pen bs或者tet godr-ayed
唔用narc用disto + crescent同樣去到309, acc同monster AP 3條path中間, 平上面800億, 平最上1300億

如果個個巴打想用narc + tungrad上309, 佢會洗多幾多就係睇佢pen bs有冇運, 由買既貴1300億到1 tap既平400億 (tet godr-ayed唔好彩既情況下)

計pvp純AP, 有C20 nouver最平個choice已經323AP
用tungrad係多餘
對eva build, 假設所有野pen晒,儲過幾千億買過d dawn, ominous, turo, lunar
只要你用兩隻dawn, 你就一定要pen debo上323
如果你只用一隻dawn + pen disto唔用turo咁用唔用tungrad一樣過323
如果用dawn + disto + turo就要tungrad
Double dawn + turo既話, pen debo + tungrad都上唔到323
dawn + disto + lunar都要tungrad

其實acc accessory AP同acc trade最efficient係ominous ring, dawn係最唔efficient (高手冇兩隻dawn其實用turo + double disto會好d, 唔知佢有冇兩隻disto btw)
可以用double pen disto + ogre + turo + ominous, 325 AP, 多過任何dawn/turo 3㨂2既build 10 acc (全部都要debo, 全部都唔洗tungrad上323), 高dawn + disto + lunar 4 acc
最高acc 323 build係ominous + lunar, 高上面10

事實証明,只睇hit唔hit到bracket
Tungrad係任何323 bracket情況入面除左晒錢之外就只有exac7ly 2 點AP分別
316 bracket黎講,只要你有debo neck,tungrad就冇用,最高acc既build係用ominous
冇debo情況下唯一一個case要1隻tungrad係double dawn + turo
但用dawn + disto + turo + lunar隻tungrad就冇用,而且acc仲高上面6

最後結論係,只要你係玩awakening (想買tungrad個巴打係awakening lahn)
Tungrad = crescent + 2 sheet AP唔影響任何bracket
290以上靠佢
要用narc就睇運或者貴千幾億買pen bs
唔用narc用disto只係用2千億黎慳tri -> tet godr-ayed
留住隻平crescent全程都平,唔洗pen bs或者disto
Pvp所有要acc既build佢都係同crescent一樣

建議你去garmoth撳下double check
好認真討論究竟值一倍錢個1AP俾到d咩你
所以我上面有問係咪差1AP
咩同咩差1AP
你講清楚d咩意思
唔緊要啦我最後都係買左辛苦啲唔緊要 最緊要係玩得開心
離Bracket差1AP
唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞