[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#38 全新季節伺服器!妲卡尼亞登場!

968 回覆
2 Like 3 Dislike
鬼見愁好似打一階的
唔夠面板又想體驗下據點都可以考慮
因為一階個面板基本季節畢業就符合到
實係問
由頭追咪正確時序囉
真係蠢撚過長空
一人少句啦 無謂為左隻垃圾遊戲嘈

不過我留意左你好耐 你係咪人生得黑沙
你大撚鑊啦
咪就係追完先有結論 你又唔拍片證明俾人睇 唔合你意就係唔岩 惡撚過共產黨
佢人生得win win雙嬴 就係佢嬴兩次
其實你係咪睇唔出challenge緊佢吹水唔抹咀根本就唔知新主線係點?
唔知邊到聽返黎話好正就播錄音帶跟住話好正
俾緊機會佢講清楚有幾正證明唔係9up

全部問題都係同樣性質btw
又圍爐
唔係,本身以為識玩幾個月已經追到d玩左5年既
結果玩錯晒
準備賣身家全部all in tungrad爆機
你講得啱!
終於上水喇
發現到你narc換dawn就係315ap未呀傻豬
快d去證明呢關鍵1AP點打撚死人法啦
其實依家發現玩錯都唔遲
最緊要知道自己錯
建議唔好賣身家all in
慢慢追就得
你大撚鑊啦
點慢慢追法?
好似有d骨 但其實我唔明你地嘈緊咩 只係由幾個post前已見到你每次都打超多英文 又post唔知咩馬幾多億 先問下你係咪一日玩24粒鐘個種人

相嗌唔好口!唔好嘈啦大家
我落到315就直接落去309啦,
我唔明點解要為左啲on9仔唔上唔落,
不過都無謂再覆你,
你講得啱!
慢慢草錢咁囉 我當你月牙個價700億 怒戒係1300億 咁你咪慢慢草600-700億 補返中間個稅 你中意可以草到下年 咁就係叫慢慢追
你覆咩佢都追住黎咬 無視佢就夠了
納克95啦!!!準備可以去特虛拉
見到果個on9覆你一律建議覆佢 你講得岩
多條友推po都好
.
因為呢隻game d野好複雜
新玩會太多野唔知應該做咩,咩野優先做咩野緊要,點做先有效率
我住美國玩美服只識英文名,台服d野基本上音譯,斷估試下讀出黎就會知講緊咩(結果睇黎唔係,仲似乎有人自卑心覺得用英文字係笑緊佢咁)

識玩係唔洗一日玩24個鐘,多數時間AFK都可以做到
只需要用efficient既方法
隻game係外國既community好大,基本上任何野一查就有
Spreadsheet, website, data, 乜都有
呢度我諗多數淨係識睇巴哈因為連登只係用黎9up同埋好多人一定要睇中文

個post根本就冇人咪拋下磚show d特別d既野出黎睇下有冇人討論下囉
例如隻馬咁,隻馬要整都好複雜,同埋如果有心整有d野要早開始去做(好簡單既日任),冇人討論,睇黎個個都冇興趣
整船都好複雜,正常而家都冇咩人會整但難得有個巴打有興趣咪講下d重點有咩要注意囉
呢隻game有好多打怪以外既賺錢方法,千幾億唔係靠打怪賺返黎,係靠升裝賺返黎
升裝又係另一樣好複雜既野黎,但你識點搞係最快可以賺到最多錢既方法,冇人討論,睇黎個個都只想打怪

簡單講,呢隻game太多野太複雜
有唔少野隨時玩幾年都唔知咩黎
所以如果咁啱我知而呢度僅有幾個巴打有興趣,我會講得盡量詳細 (但我唔會走去查台服點音譯法,會假設你明或者唔明會問)

點解會嘈係因為

呢隻game既攻擊力上面有個設定係到左特定數字以上會有額外加乘
有巴打講話要儲百幾億去買一件裝,攻擊力只係比另一件多1,但貴一倍60-70億
呢隻game現時黎講靠打怪一般可以賺到5-8億/hr
佢隨時要刷多10個鐘去買貴成倍但只多1攻擊力個件
所以咪問下點解要咁做囉(真係純粹問下睇下有冇咩特別原因)

本身佢話為左個額外加乘仲想提下佢最近有個新方法好平就可以做到差唔多效果,而家我諗佢都唔好意思
結果有另一條友走出黎搭咀話我美服姐,先差20億

一黎我唔係問緊佢
二黎佢好唔客氣,好似美服得罪佢咁(佢覺得美服咩都平都易btw)

咁咪叫佢查下美服個兩件差1攻擊力既裝都係差緊一倍價錢
結果原來佢句”你美服姐,差20億咋”係講緊台服而且係攞緊另一件同樣係低1攻擊力,只係多100血既裝黎比較(呢隻game一般血量5千以上btw),呢件個100血貴同攻冇加血個件幾十億,唔係個個人覺得值

跟住佢開始講endgame裝(最先提個巴打唔係離endgame裝仲有好大距離)
話低1攻擊力冇加血件野冇人會用,同無啦啦唔高興我中英夾雜(我舊時住香港好多人都係咁,從來冇人會酸)

咁我咪問d問題睇下佢其實知唔知呢1攻擊力係endgame裝黎講個實際影響有幾大囉
點解要咁問係因為個額外加乘係越高攻越少,去到某個位以後一般都唔會話特別緊要,純粹係睇對件野有冇情意結, 或者why not咁既心態
佢講緊個攻擊力範圍係額外加乘已經去到好少d range,咁咪懷疑佢唔知實際個額外加乘係幾多,唔知邊度聽返黎話要呢樣要個樣就信晒

跟住佢拋浪頭話自己玩左5年乜乜物物慘豬豬
咁講真如果玩左5年都唔知其實個1攻擊力只係加緊total 4既攻擊力 (講緊total 600幾攻入面既4,唔到1%既分別),純粹唔知邊度d人話好緊要所以就盲信
咁佢呢5年真係白白浪費自己時間,花心機時間去追佢以為好有意義既野(但其實冇意義)

之後就突然一堆幾個月黎從來冇入過個post既人一味話個1攻擊力好重要,全世界都係咁(俾唔到source btw,我都想知出處)
呢班人冇一個係對緊題,只係靠人多口多手多
我問佢地個1攻實際分別係幾多(答案係4攻,google 2秒就搵到)
冇一個答到
一味話極之重要
Ok要google太難佢地唔識答唔緊要,用個簡單d既例子黎show俾你睇如果個1攻係咁緊要,咁有另外2樣分別加6攻 (好容易做)同6-13攻(唔易做)既野,既然個1攻(實際4攻)係咁重要既話,咁6攻係咪重要極多呀?
冇一個明我用意,全部以為我同緊佢地鬥裝

我就覺得突然之間一班從來冇係個post上水既走入黎,全部一樣係完全唔明我講緊咩,為屌而屌,件事好鬼囉
而上個post雖然冇左,但印象中後尾有公會discord定咩group私怨又係突然之間一班人入黎
有理由相信係同一班人或者類似情況call馬
我就好睇唔起呢d小學雞童黨既
句句九唔搭八,文盲一樣,字都唔識睇,說話又聽唔明,以為疊馬就可以惡晒

加上呢班垃圾真係玩左幾年而唔知隻game既基本設定mechanics
全部加埋玩左隻game幾十年但連d我只玩幾個月已經知既野都唔知
如此人間垃圾我見到真係笑到gap gap聲
仲有其實佢地唔係真心黎討論
睇下個post幾多個月前開,一直冇影,佢地好快都會深潛,就好似上個post咁
佢地只係想enjoy下互含同聲同氣個種快感
我更加睇唔起呢d廢物,會繼續同佢地玩
唔明點解你唔去試下315同316關鍵1AP個分別
係咪細到分唔到所以要轉話題

Btw提提你,你少左關鍵6AP
Crescent都贏緊你堆垃圾
Debo belt + crescent <<< valtarra + tungrad
6000+125血走住黎屌必備
1AP至勝關鍵(belt唔計)

Earring upgrade 3AP
Tungrad 1AP

By 連登黑沙高手高高手正宗努工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞