保險問題 理性討論 佛系你問我答(4)

1001 回覆
31 Like 15 Dislike
美國c公司 優越普通房 玩唔玩得過?
醫療,我覺後幾歲小朋友危疾機會較細。即使有,都只會叫你返公立搞,因為資源一定係最多。

所以主要都係因為緊急情況入院,所以醫療應該最需要
想問買完自願醫保頭一年內,如果驗到有咩事要做手術係咪都有得保?
買咩基金都係多數蝕 因為我個份都係呢兩隻…好彩有得供24個月之後唔供生期
訂明診斷成像檢測點樣定義
我做心電圖,有冇得claim?
巴打買左傲峯個plan?
唔係
係convey 到買
間fund 公司都轉埋名
我都係跟康宏個boker買,買完供咗差唔多一年先知原來佢收緊我每年差唔多7%嘅雜費
想買份有得claim到中醫既保險,公司有有得claim 但淨係claim得100蚊 主要係去啪骨,個醫師可以寫我係扭傷既。有冇邊隻推薦?thanks
想買兩份自願醫保, 問下大家有冇好介紹?

一份幫出世冇耐嘅阿B買, 我公司嘅醫保有包埋家屬, 但保障額唔太高, 所以想買份冇墊底費或者低墊底費嘅醫保畀佢。

另一份幫老婆買, 佢自己公司有醫保, 我公司嘅醫保都有包埋佢, 所以想買份中至高墊底費嘅醫保畀佢。

我自己就有份Bu記既基本CarePro同公司醫保, 所以暫時都應該夠用。
同問幫推
尊x您我覺得好過普通房
1.價錢差唔多,但住半私家
2.每年一千萬vs 5百萬
3.某啲大病免自付費
C記好在終身無限同唔洗經agent 買
咁都算可幫襯?
美國C記優越普通房cp最抵係買$15000自付費?定係零自付?
零自付好貴喎,年紀愈大愈誇張
15000/25000要睇你本身有冇公司醫保之類問題
有公司普通房既團體醫保
$15000同$25000就決定唔到邊個cp值最好
清係agent?想問新冠康復者幾時買到尊x您同富x168?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞