保險問題 理性討論 佛系你問我答(4)

1001 回覆
31 Like 15 Dislike
我覺得都好有幫助㗎
高端客會睇下 同埋我見好多bo都係有齊所有資格

同埋讀多咗呢知識多,同人傾下計都容易d,所以我先周圍考同埋讀書

巴打加油啊
我有同事都係返返入去銀行或者保險公司既rm位

入去嘅要求高少少嘅,入到之後就會幾舒服,都係可以考慮既
搵多幾間睇吓啦 仲衰過舊嗰份咁簽嚟做乜鬼
點解唔keep舊嗰份 繼續觀察直到買咗份新嘅為止
保單條款 收到保單後有21日冷靜期可以無條件cut

用Printed date 開始計,所以要小心日子
有keep ar
唉 又比左body check 錢 呢下先on9
係新嗰份本身就係咁
定係你身體狀況佢出咗好多不保事項搞到份嘢變咗咁?
如果係你本身身體狀況有問題 你應該本身都有啲難買 要問多幾間先得
咁你照買返FT咪得 佢份普通醫療都唔差㗎 自帶smm同埋65歲之後水平式收費 我覺得算係咁 對老人家幾好
我都想知答案
有答覆可唔可以po上黎
Sure
復活假就無謂阻住人休息
我過咗假期先問佢哋先
樓主 本人23歲
上年8月join左axa雋宇ii投資保險計劃二十五年期,每個月要供$5000要keep住供5年,5年之後就可以選擇供少啲(最少都要$1600),請問你覺得我應唔應該供落去?

之前睇左閃耀人生個post開始有啲驚☠️😵
一見到理性討論就知又黎垃圾IFA扮中立講經咩咪又係邊間高佣sell邊間
你可以睇晒我4個post先講既

高佣做4大既plan應該係最多 唔會係做其他

同埋我都係有d係推薦買網上保險嘅
需要

之後就要等好返之後一個月至三個月 就會繼續個申請

如果唔係佢之後知道你核保期間有呢個紀錄 咁你之後索償就有機會有麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞