保險問題 理性討論 佛系你問我答(4)

1001 回覆
31 Like 15 Dislike
想請教吓

本身好多年前買咗保誠嘅醫療+危疾儲蓄,最近嗰 agent叫我將份醫療轉去自願醫保

係咪應該趁機 cut埋佢轉 fwd抵玩啲?

利申: 男 36歲 公務員 身體正常
想請教下出院免找數個信用額係點樣批法?

因為我有不怕靈活配升級,最近入院封保證書只批$266k,但其實超過都會落咗去SMM賠8成,係唔係唔會批埋SMM嘅額?

咁如果高端,全數賠3千萬一年度,咁係唔係出院3千萬內都做到免找數?
想問下政府份bxpx 包已有疾病,但子宮內膜移位 就有12個月exclsuion,我太太本身都有左幾年,但出邊做手術要成8-10萬,如果依家買政府個份,係咪1年後就claim得,定其實佢係之前有呢個病就唔包?
想請問而家廿幾歲多數建議買終身定定期危疾?邊隻好?
你好,想問下成日意外整親,想要份大既物理治療,即係同一個病不限次數,可以claim大額d,有無推介?因為物理治療一次都$800,有次我整親都要每星期睇兩次,睇足三個月,肉痛死,呢d case有無plan包到晒?謝謝
推一推
保原位癌係咪得fwd 同 168 先有?
唔係

大部份公司都會有,呢個係好基本
真係唔好意思 大家

小弟呢份新工成日忙到癲 我已經連機都冇時間打
淨係禮拜五六有時間可以遊車河行吓

過埋禮拜五應該就有時間可以覆下大家
30歲唔煙,有公司醫保,想買份自願醫保買到老,FWD 尊衛您25k墊底費係咪最適合?Thanks.
危疾168 co唔cover環球?想去加拿大前買份
想買bowtie 果份危疾, 想問多重保抵唔抵屌, 還是就咁普通就夠?
已買醫保
budget都差唔多
bowtie有多重一定係買多重
唔差在果少少錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞