保險問題 理性討論 佛系你問我答(4)

1001 回覆
31 Like 15 Dislike
係,你有無問過你個agent
[member]依家問緊 唉我都準備斬算 咁佢35%係計依家個價?定5000x10個月=50000既35%?[/member]
大概係你供左既錢*0.35,或者你可以入Emma
個app睇。你agent應該會說你繼續供,因為你供唔夠一年,佢份佣就凍過水
通常最鬆手係佢 佢唔得你最後選擇應該係ax_
27歲 公司冇醫療福利
買咗bowtxx基本靈活
再買咗cigxx 優越 半私家$15000墊底
咁樣係咪已經夠全面
成功拎到恒生18萬賠償

有了了卻一件心事

遲吓放埋條東張西望link上嚟先
我上東張令到成件事加快咗

令到佢感受到壓力就令到原本啲無聊問題嘅唔再問落去,直接攞個康復證明授權就算數,幾快處理咗呢

開心仔
搞左差唔多成個月,我個陣有打上去問佢有無收到張form, 你最好要打去催佢同confirm佢收到你份表
所謂嘅實現率邊間最高?
儲蓄保買邊間好?
有冇人影d單出嚟睇下
本身經銀行買左份on9危疾,供10年,保20年,仲有兩年供完

宜家想買份醫保,同想做個全身檢查

自己出去外面做完體檢後先買,定係買啲包體檢既好啲?
因為自己要比咗個手續費,大公司好計較呢啲小數目,但係好多新興嘅其實都係接受信用卡繳費始終都係最方便
你呢個係兩個問題嚟嘅

第一個你買嘅係屬於定期定係咩?理論上應該係供斷之後應該係終身,供完之後都係得20年咁短?

你第一個做法係戇居嘅,千祈唔好咁做,唔知你驗身會驗到啲咩出嚟,最好辦法係買咗過咗等候期之後先去做體檢。

至於第二樣嘢包體檢嘅實際上係羊毛出自羊身上,冇必要特別去追求,當然如果你本身心儀嘅保險係有包含體檢嘅去做無妨嘅,但如果本身係冇嘅都冇必要特登為咗遷就送body check就特登去選擇第二間,最重要係睇個基本計劃係適合自己就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞