多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
你憑乜撚嘢覺得困住人地喺間屋就係好環境
去日本貓島應該會成個島鏟走咗 然後捉曬啲貓開放領養
自由咗一世,年老先搵個封閉嘅環境比佢,點見得壽命會長d?
咁都有得相提並論你都戇撚鳩
放養等於唔好?
咁叻唔去貓島捉晒啲貓?
人地全島都放養添
人人對寵物點養有唔同觀念 只要隻貓平安無事咪夠囉?大家都係想見到佢地肥肥白白平平安安姐

你唔話圍村個啲放養狗危險 外國個啲放養貓 放養狗又唔講危險
養羊個啲放啲羊周圍走都危險啦 隨時比狗比野豬咬喎
你咁講 個主人鐘意隻動物一定困佢係屋企唔會放出屋外啦
用返動物做例子啦 詮唔詮釋到?

我拎返人黎做例子
我老母覺得由我唔讀書咪唔讀書 鐘意成日出街玩
人地老母覺得唔得喎 一定要讀書先可以成才 要困係屋企先對我係好既 住間屋又細又逼又窮 一定好易死
咁唔通人地老母又抱我走返佢屋企照顧咩
成件事都唔make sense啦
原地放返隻貓咪得囉
本來就好地地
本來無一物
你就真係弱撚知
知唔知街貓同家貓嘅生活有幾大分別?
人地慣咗走嚟走去同畀你困住喺間屋知唔知差幾遠?
係都唔出奇 呢班人都無品格既
日本貓賣貴啲la

Sor 係領養費貴啲
呢單佢就屌得啱嘅 大家講道理 呢個寵物店啲貓甩皮甩骨就梗係要救
酒樓隻貓肥絲大隻 無即時危險 又唔係無人理 咁人地裝修好之後唔還就唔合理
冇人話要搞死佢
條女貓異工自己出黎柒
攞出黎講就係想有更好嘅應對方法,唔係個個都好似你咁On9周街捉野咪好危險
G持
唔通露宿者嗰啲叫自由?俾個地方佢住叫做困住佢,封閉嘅環境⋯⋯
喺連登做人個個都話想重刷有個好人家收養,而家隻貓有得升級居住環境搵個好人家竟然話佢唔開心

而且我哋見到嘅貓本身就同人類共生有好幾個世紀,佢哋就算係流浪貓,都係已經馴化左嘅家貓
你講嗰種自由一世嘅係山貓,你夾硬養佢先叫做困住佢
而且酒樓嘅環境點解又唔係叫做封閉⋯⋯?
因為城市環境,生存本能佢返酒樓先有嘢食,咁樣就叫好環境,即係做雞會自己返雞樓即係代表環境好開心?
歐洲家貓都周圍走
得閒先返屋企

呢單就真係偷貓啦,成兩個幾月都唔俾返人,仲要唔知邊個貓異工帶走咗
係貓異工既本質 所做既野錯撚哂

隻貓唔想留係果度佢已經走左
佢自己識搵地方生活

養到肥肥白白
你一個唔該拎左去 話幫佢入屋???

首先 你就咁拎左人地持有既野 已經係犯法
呢個係偷野

你個乜撚野比喻 乜乜乜乜屌唔落
你既意思即係話 港共政府由今日起日日派1萬
行好事

你就唔會屌佢612 後既鳩拉鳩告?
其實依d人好撚噁心 當全部動物都係寵物 仲on99大條道理
佢可以堂而皇之好多理由
但條女本身就響度自證其罪

1. 佢去咗搵貓主
2. 佢提到佢搵到貓主
3. 佢提到佢唔接受貓主嘅一啲安排而無交還
4. 佢提到佢正在為貓另覓新主

基本上自證晒盜竊罪所有控罪元素
好有愛
出面咁多流浪漢 可唔可以拯救埋佢哋
G持樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞