多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
子非魚係你把口講出嚟真係好諷剌
問返你
你講咁多嘢咁你係貓定人?
貓嘅生活方式你清楚?

無知憤青
咁我唔知你幾叻啦
少少logic都搞唔掂
我諗你老母應該都好撚驚你
屋企有你個白卡弱智仔應該家無寧日

「從科學角度睇,酒樓個環境比唔到貓嘅合適生存環境」
又有咩咁科學,有冇paper睇過
Factually 係隻貓已經住咗十幾年
而老貓係比較固執
你突然捉咗佢反而會令佢抑鬱

「而且飼養方式根本就好似以前舊時代咁放養,鍾意就俾佢出去,有一日佢唔返嚟就當冇咗」
點啊
又係你覺得?
子非魚
還返俾你
𨳒你老母臭閪,嚴重痴撚線到,你有冇留意到你所有回覆都係𨳒緊自己?

你咁講,隻貓係酒樓㗎啦,做咩要攞走佢?
垃圾群埋d垃圾
推到個八婆仆街
晶片有打針記錄,假如由細貓開始已經係酒樓,咁假定佢係養隻貓嘅人都合理
但好明顯啲隻貓本身係俾人遺棄,輾轉流浪俾酒樓執咗做工具貓
你用家庭做比喻就錯晒,你老竇老母同你之間牽涉左血緣親情等等嘅概念 唔係連登一句廢老就可以詮釋
你唔好偷玩我概念,酒樓嗰邊嘅飼養模式不嬲都比下欄嘢佢食,係我哋人食剩嘅嘢,咁樣養到貓唔會健康得去邊
肯定係啦 之後搵人領養 再問領養人拎一舊錢 無本生利
人地識超能力,可以同隻貓傾計
我屋企樓下酒樓,藥房都有貓
佢唔撚去比個家隻貓
俾返隻貓人啦仆街
隻貓貓肥肥白白有人養就唔好搞尻人啦dllm
斑傻閪貓去到土耳其應該會hang機
大部分都係社區貓
酒樓又去咗海味舖
公屋對面係私樓添
1街之隔姐,係咪一樣啊
隻偷貓臭閪一味spin自己偷貓

見到仲有人撐賤種貓義嗰下真係好噁心
同撐政府冇乜分別
鍾意你個名,做假膠都有底線,玩還玩唔好玩到下一代變成弱智仔
其實你係咪曲緊線你最後個句「有一日佢唔返嚟就當冇咗」已經fail。上個post#1已經有寫「酒樓知道件事之後都即時留低咗聯絡電話去同嗰個貓義工撚澄清成件事同貓貓呢十年嚟嘅狀態,想同佢攞返隻貓貓俾返原有嘅生活俾佢」,咁點係唔返就當冇咗?
咁撚肥都當隻貓係浪浪
成撚日捉人地d貓
外國大把屋企貓周街行周圍去
不如捉撚曬佢地
貓異工當d 街貓係pokemon 咁捉
你訓撚醒未
乜鳩變奴隸呀
屌個個養貓都係比野食架啦
個主人唔比野食佢咪一樣GG
關連登仔撚事咩
九唔搭八淨係打稻草人
條友塞撚咗個腦,如果隻貓真係唔中意嗰到,有人虐待佢,佢就唔會長期留個到啦。

冇嘢食都識另一區覓食,動物都識遷徙啦,講到啲貓弱智咁。
你咪撚假定人地當佢工具貓啦 養得係舖頭一定做工具貓既咩
我樓下電器舖夠有養舖貓啦 又養黎捉老鼠呀?
酒樓啲人 餵佢既人都同隻貓有感情 又係你一句工具貓可以詮釋

你都唔好咁假定哂所有野先啦
見唔見到啲相 紙箱前面個兜係貓糧黎
你以為貓係狗呀?見到野就食?
唔係餓到飛起都好少食人野 你試下擺兜炒飯係啲街貓面前睇佢食唔食

同埋貓義工都講 除左酒樓啲人仲有清潔姐姐同另一個街坊會餵佢
你講你以為就係事實 係咁否定哂所有野
行出你個世界啦好唔好
根本拎番隻貓去酒樓就close file啦,膠乜撚嘢著姐由始至終根本就以自己認為嘅不適合,去搞到隻貓唔再住喺酒樓
喺外國周圍捉貓搵唔到食麻 你當啲貓義工傻嘅咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞