多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
我講緊急情況並非講今次個case
唔好衝出黎柒唔該
金仔㩒錯制,飛錯粒彈黎香港
貓義工死全家
落地獄不得好死
貓義工應該執埋老鼠同雀,佢哋生命危險重大過貓,生命應該一視同仁,貓唔係唯一例外
咁真係好危險
所以一定要偷晒啲貓返屋企
我都認同 近排睇得類似呢啲Facebook page多就好心酸
真係好多流浪貓狗俾車撞 好彩就有人見到 肯救返
唔好彩根本冇人理 冇人知 甚至冇人搬去第二度 由佢哋喺馬路度死
見到有個話撞完之後 一直冇人理 去到嗰個樓主見到將佢搬去隔離先啱啱斷氣
唔同職員有唔同意向(內心:有一個職員支持緊我 未輸晒)

我屌你老母啦 偷貓偷到咁撚多嗲

日撚日條街都有風險架啦

就算動物公園年中都咬傷唔少人同貓狗

出街咁撚危險不如捉晒無繩既動物走

衰d講隻貓四條腿識行識走叻過你得把狗口啦

依家比你捉咗要面對新環境真係有危險
支那異工:Hello 我地已經幫你個仔做手術,將一部分肝移植俾有需要既人,籌到既善款扣除80%既行政費之後已經全數捐俾中国紅十字會,幫助更多有需要既人!
條友一開始玩滑坡謬誤就知冇得正常交流
但係人地就呢件事討論緊咁你講個唔相關既連登仔logic出黎係想表達d咩?
你出街都可能畀車車死
可能畀招牌跌落嚟撞死
可能踩中蕉片仆死
可能畀痴線佬殺死
不如一世唔好出街啦
成個post都係講緊呢單野 你唔係講呢單野咁衝出黎柒做乜
Ching 咪玩
老鼠同雀唔值錢
都無利是
以貓異工既邏輯所有貓科動畫都要圈養
係野外好危險
根本一開波就係 你係覺得可疑嘅 可以觀察耐啲時間先去捉貓 YouTube大把片 人地捕流浪貓之前都會用一段時間觀察兼且投餵 照顧一陣搏隻浪貓浪狗嘅信任先 confirm係無人理嘅先會去捉 如果隻貓狗唔肯跟佢走嘅 佢地都唔會夾硬捉走隻動物 仲會繼續投餵住先(除非隻貓狗情況好差 有生命危險)

香港就唔撚係嘅 見到就捉 覺得唔啱心水就捉 唔擺心機去觀察就捉 為捉而捉

一比較落就見到邊啲義工係真有heart去拯救浪浪
親人咪就係因為十年嚟相安無事好食好住囉

以前「前人種樹後人享福」
而家「前人養貓後人送貓」

我覺得你畀唔到幸福佢,所以我要綁架佢再送畀人
每次見到佢地出新post 都好心痛
有啲仲要係bb 就同呢個世界講byebye
台灣既捕捉,領養
外國既捕捉,救援放養,

都絕對比呢班香港貓異工好
條8婆一定見人黃色貓肥嘟嘟得意,就諗各種假設理由合理化自己偷貓
佢住左十年無事無幹都俾你講到聽日就食錯老鼠藥死啦
貓異工覺得要用佢理想既方法養先叫養貓,同埋貓係一定要圈養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞