多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
石義工 已心虛del留言

推多次!

唔好要我地幫手眾籌同寵物店打官司呀~~~
睇下連登仔會唔會傻到仲比錢你!
粗唔粗口又點撚樣,未撚比人當面屌過老母?
一句講曬,關你班異工撚事咩
呢隻擺撚到明唔係feral cat啦,執你老母咩。偷野就偷啦。
唔知隻貓想點?客觀事實:隻貓擺撚到明認定咗自己屋企自己巢穴先會十年來都係嗰度出沒啦。
唔明點解咁撚鍾意上帝視覺咁幫隻貓決定咩係好咩係唔好。
其實隻貓肥肥白白都睇得出有人養啦
唔係偷仲係啲咩?
酒樓認左隻貓係佢地養嘅 就應該還翻比人啦
有咩理由唔還翻比酒樓
最痴線嘅係 佢都識講啦 帶走隻貓唔夠一日
已經開放比人排領養
真係痴撚線
最緊要依家仲要覺得自己無問題 人地都認左隻貓都唔還比人
咁都唔係偷人隻貓?
係 呢到好多人都將佢代入咗去其他嗰啲貓異工 做埋嗰啲係閪嘢
徙氣
貓義工
你地真係想對動物好既
唔該策劃將所有貓狗救出香港

上面已經試過殺撚晒d家貓家狗黎玩所謂抗疫
你覺得呢度會唔會跟進?

你阻唔阻止到支那女人逼隻貓奶佢閪?
你阻唔阻止到支那男人逼隻貓含佢撚?
你阻唔阻止到桂林新移民劏狗黎食?
你阻唔阻止到中港牌衝入黎香港飛車?
你會唔會剪鳩d煙剷煙頭黎阻止街貓吸二手煙?

當人呢種主體動物係香港都得唔到保護既時候,你係度討論呢D議題有冇意思?

倉鼠已經死左一大堆
野豬已經劏左一大輪
到貓狗要死既時候係唔係又要走黎嚴厲反對?嚴厲反對對保護佢哋生命究竟有咩用?
係咪send Email就可以救番佢地番生?

我自己覺得
放養vs天養咁既議題
係以上呢堆殘害動物既人禍面前
根本不值一提
點努力都只會係蒼白無力

Btw藍字既建議希望你認真諗諗佢
如果你都算係一位義工既話
唔係得人先有需要移民
動物都要
好好笑,一定要用人嘅角度去衡量,佢食菜食肉有冇思考吓,以後改食風?
我睇哂啦 但我覺得佢都係關心隻貓,當然可能大家覺得佢個做法唔啱,但出發點無錯,始終動物唔同小朋友佢無口唔識講,大家話佢拐子婆就太過份,同埋佢都話溝通緊睇下同酒樓個邊點樣對隻貓好,大家唔好再話佢啦
其實佢做咁多野,
盲既都知佢想做乜

1.酒樓要佢還貓
但唔應承放貓上樓, 維持原本咁養

呢班異工並唔滿意,就不停搵唔撚同既人去""溝通""

2.搵到主人身邊 其中既"員工" 有反對意見
就淨係渣住呢一點唔比返酒樓

3.網上輿論開始湧現,就又POST乜野生活環境 又咁又撚,
試圖帶風向 令到隻貓,可以跟佢意思 搵新主人"上樓"

其實呢,唔係你搭個紙皮箱隻貓就會入去
而且隻貓一直都冇頸圈冇綁繩,係隻貓覺得果度自在,佢當果度屋企,佢先會入去

搞咁撚多野,原位放生 真係對你地班貓異工咁難咩?

死都要上樓上樓,
帶輿論好簡單姐,--(十個貓異工,九個半都係女人 唔好將你地D港女邏輯
一定要住大屋,住豪宅既思維套落去D貓度啦,又家訪又乜 戇鳩)
屌又偷貓,其實上環西環好多貓都係放養,特別海味果d鋪頭,招財又好,捉老鼠又好,d貓不知幾自由自在。

尊重動物唔該尊重埋隻貓既生活方式,可能隻貓本身都係流浪貓,但有人餵,佢自然會定時定候蒲頭,即係佢搵到佢生存方式,即使比家貓多左意外既風險,但流浪貓都又點?尊重下動物既權利好唔好?
講到2
不如搵人報警開file告條女偷野啦

利申 食花生
冇啦 呢度太多人都將佢代入咗去其他貓義工到 屌咗先講
最憎就係呢啲死都唔肯認錯
覺得自己啱撚曬嘅貓異工
咁事實好多異工又真係好抵屌

Btw 石小姐,俾番隻貓貓間酒樓啦,小學都有教啦

不問自取是為賊也
咁佢還番隻貓未?
佢叫Shek Hei Lo, Olga?
佢知唔知盜竊係嚴重罪行?
同以前唔同咗嘅地方就係如果石狗還咗隻貓嘅話即係認佢嘅做法係有錯,而家通晒天,還貓嘅話就等於向全世界認錯,d貓義工撚ego咁大,點落到台?所以通咗天更加要死撐到底,對d女嚟講,面子大過天,貓義工更加將自我道德榮耀放第一位,點容忍自尊心受損
見到有人討論條女寶珠單嘢

想知單嘢後尾點

記得睇咗個頭話咩控訴間寵物鋪

然後冇跟開
無話佢拐子婆,話佢偷貓咋嘛
講真
如果佢係問准酒樓先帶走既話,我相信佢已經贏掌聲啦
要怪就怪自己衝動

幫你就收到好意
今次網民唔幫你
就話我地收左錢,係做寵物店
一句到尾 還番隻猫比人咪無事

咁樣hold住隻猫點解唔屌先?
笑撚死 可憐可悲
憑一句問酒樓主人搵領養家庭就難聽過粗口啦 廢得過你日日靠個殼擺post影濕尻相呃like咩(仲要樣衰呀陰公) 話連登仔廢?你條仔仲廢竟然冇幫你出過聲
講法律?你講乜尻都冇用㗎啦
寧教人打仔 莫教人分妻
人哋點教仔 鐘意點放養係人哋父母既責任
人哋冇身分證就唔係人哋既仔?

Btw你唔好諗住件事就咁完
踩尻連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞