多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
唔會還啦佢,咁多藉口
睇埋cap圖,佢已極速搵到候選人領養
咁你追曬post先啦

對貓好≠可以做賊 哩句你認唔認同先
望住你乜都唔知長篇偉論屌人咁得意
咪jer下囉 有規矩唔jer得 ?
自己不分皂白 仲好意思係到話人不是
起完我底有無感覺良好啲
"救"完再交涉唔係問題

但又幫隻貓出領養,又比原飼養"探訪"

但又唔係還返比人喎
原飼主都明確表明唔希望佢上樓,要求歸還喎

諗唔明呢班異工邏輯
唔只要關注咁簡單
仲要切切實實既應變計劃同行動協助佢地逃離暴政
等到政權亮刀「抗疫」既時候就已經太遲

你推翻唔到政府
有一日就會輪到你養既寵物遭受威脅

含淚接種疫苗既人就有咁多
含淚交貓貓狗狗俾政府以抗疫為名人道毁滅既會有幾多?

愛協跪底交登記數據庫俾政府既機會又有幾大?

唔好忘記D抗疫人員為左抗疫可以去到幾盡
太撚趕急了,隻貓係馬路邊,咁岩有巴士,呢班車唔上下班車好多人,走先走先(推理)
咁你咪繼續懷疑

但係佢偷貓係事實
咁咪睇吓放返隻貓自己返唔返去咪得囉,咁咪唔使你估估下,又覺得前又覺得後。真係咁擔心嘅,開埋live好冇?
”而又講真其實酒樓唔係養緊隻貓“ 你on9? 舊底香港大把係咁養 仲健康 長命過你d家貓。你又知酒樓執笠無人照顧,平時買野食放水個個呢? 我就咁睇字唔覺得條女想還番隻貓比人
咁而家隻貓係野生動物定係有人養緊
偷野還偷野
保護還保障
籠裏出生的鳥認為飛翔是一種病

有啲濕鳩習慣被圈養就覺得所有生命被圈養住先係正常, 完全無視動物天生有野性嘅事實, 攞死一把唔啱嘅尺框死所有動物之後仲要以愛為名, 吹噓自己幾為嗰個生命著想, 就算最後動物因為呢班仆街死亡佢哋都仲覺得自己行緊所謂應行之義

最撚慘係呢班戇鳩個腦石化到不得了, 你解釋畀佢聽佢咁做會有咩壞結果都要屈鳩你惡意攻擊佢, 呢班撚樣先最應該被人道毀滅, 為其他生命嘅人道原因毀滅佢哋, 手段隨意喇

教完人「大可以自己捉」
而家又講乜春「養貓咁易」
見到好多著名貓義工出哂黎
一直都係講緊哩樣
根本偷貓就係偷貓,懷疑啲乜嘢結果都係偷貓

不問自取是為賊也

呢個道理小朋友都識啦
班人Spin嚟spin去眼到花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞