多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
成班淨係識用粗口來討論或作結論,可憐!可悲!
你哋講幾難聽幾多肉酸嘅粗口都無用架啦,我唔會在意亦牽動唔到我情緒,又對我無實際傷害,我只會當狗吠,我就唔會再覆,隨便鬧隨便屌,滿足到你哋脆弱心靈就OK,最好真係咒得死我啦你哋啲粗口。
如果唔係連你哋思想能力及粗口技能都無實際作用嘅話,你哋就真係廢得好緊要!

[size=5]貓義工係喺不知有無主人情況下見隻貓喺馬路邊好幾日有機會發生危險[/size=4],當時又搵唔到主人帶隻貓去安全地方暫養先,佢亦有公開搵主人,基本上佢唔算偷,只可以話佢係執到,之後知道酒樓有養開佢都有主動去搵酒樓傾,佢都想為隻貓爭取好啲嘅生活環境,等於社工老師見到有小朋友生活環境唔好都會要求家長改善啦,其實雙方都唔係隻貓真正主人,所以隻貓唔屬於任何人,我哋可以由佢自生自滅,我哋亦可以選擇去幫助佢,唔好話生活咗十幾年都無事就唔代表無事發生,一切有可能會發生嘅事就一定會發生,只係遲早問題。

而且無人一定要求隻貓被領養或者拎去人屋企養,貓義工只係觀察到後巷有老鼠藥有蝨,馬路邊人多車多,都係只要求拎入去養,唔好俾隻貓接觸到呢啲潛在危險,唔好隨便俾人抱走。晶片又顯示酒樓唔係真正主人,只係一隻有人餵開嘅流浪棄貓,無人對隻貓係真正負責任,大家一切所謂假設都係想為隻貓著想,但你同我都唔會知隻貓真正想點,所以只可以以安全為大前提去幫隻貓,唔好再講想隻貓想要咩自由定係鍾意俾人養之類,我哋都唔會知隻貓真正想點,所以喺盡量不干預佢生活嘅下至少提供個安全環境俾隻貓生活。

嗰啲咩話唔好從人角度諗貓真係唔知仲可以用咩角度去諗,大家都唔知隻貓心意係乜,憑咩假設隻貓諗乜,所以一定係要以人角度去為佢著想,因為養佢嘅幫佢嘅都係人,我哋都會想佢喺一個安全嘅地方生活過晚年,就算留喺後巷都好,至少唔好俾佢亂走出去或者接觸到啲危險,佢想唔想自由,佢適唔適應呢啲全部無人真正知,所以唔好再喺度幻想佢想點佢要點啦,佢無得選擇亦唔識選擇,等於照顧小朋友一樣,我哋都係以大人角度去照顧架啦,小朋友唔會知我哋係為佢著想架,唔通小朋友唔鍾意讀書,我哋就由佢唔讀書?小朋友想要自由就由佢亂出街咩?
我哋人只可以盡量為佢爭取個安全環境,佢鐘意或討厭都好,我哋都唔會知,但為佢爭取個安全啲環境一定唔會錯!

而家酒樓想要返隻貓,但酒樓又唔係真正主人,法律上酒樓係無資格要返,晶片主人唔係酒樓,貓義工都無資格擁有隻貓,亦無人想送佢去愛協,但我哋可以一齊幫隻貓爭取個安全環境,唔該了解好件事先發表偉論,唔係單睇post主一面之詞而當了解清楚咗件事,唔好屈人哋偷貓或者殺貓。

你再望下你地比人CAP出黎幅圖啦,講大話唔撚用腦....
你地究竟係觀察好幾日,定係岩岩落車返屋企忽然見到呀?????
Push
法律上 隻貓好地地俾你班賤種捉咗 仲大條道理 你班人以後係街捉貓驚唔驚比人打
講法律呀?酒樓認咗係主人,而條女都話同佢酒樓傾,即係佢同意酒樓係貓貓主人啦?

嘩!
噤佢都唔應該隨便喺街攞隻貓
路不拾遺

唔好成日企喺道德高地,覺得自己係神人啦,使鬼你可憐咩
石義工,你打咁大篇野都可悲

擅自拎貓合理化
都知佢係一個好愛貓同好有心嘅人嚟
見到冇啦啦有隻貓係後巷救咗先係好
都見佢幫過好多貓貓
我諗佢都係太著緊
但係見佢對隻貓本身嘅生活咁多嘅考慮嘅時候
我都會諗點先係對住貓最好
有好多時我哋自以為對佢好
但其實貓貓都十年有多了
係剩下嘅時間同錫佢有感情嘅人相處會唔會先係最好
去第二度住豪宅又好
佢咁大年紀仲要重新適應環境同人
係咪個居住環境好先=對隻貓好呢
隻貓本身都係流浪貓
如果佢唔開心又或者住得唔舒服
我諗佢一早就去咗第二度
唔會又咁親人又咁易比佢捉到
所以我相信隻貓係鍾意佢嘅生活同身邊錫佢嘅大家
先會十幾年一直係到
到後都要加多句希望貓貓可以返去酒樓
叫佢還貓就block人 係咪身有屎
條友真係有病

咁都唔係叫有人養
兜糧天跌落黎架?隻貓自己執啲糧返黎架
九唔搭八
好似嗰個子非魚貓義工打手
子非魚 你點知隻貓放養好開心 我地就唔同 貓義工識讀心嘅 只有貓義工先知貓想要咩
好明顯就係搞到寶珠盲嘅寵物店有份吹風啦
我自己都覺得佢一開始一嚟就捉走咗隻貓係有問題
只係想講唔知佢之後嘅處理手法可以點姐
屌佢老味
拎兩條假設性問題嚟答人哋一條假設性問題,
之後仲要叫人「咪撚on9問啲假設性問題」

而家就出嚟譴責人講粗口
真係企晒道德高地咁
分分鐘係酒樓職員未出現前,佢已搵左人領養,準備收大利是

係依家有酒樓職員出現,先搵藉口合法化自己唔還貓
今次真係偷貓

大部份啲貓義工真係痴撚線
人地放養又唔係虐貓 佢憑乜野拎人隻貓
大把店貓不知幾多人錫幾醒目
成班係到搶貓當自己救世主打飛機
我覺得佢地直頭圍內比賽咁
「今日我又救左一隻貓啦嘻嘻嘻」

偷晒返去又唔俾人領養
又要家訪又盛都算
個網換幾次都唔撚岩佢心水
到你搵紅毛泥封撚埋個窗佢又話隻貓冇得曬太陽
上去睇貓又串柒柒
新手話你唔識養
養過又審犯咁問你隻貓點解冇咗
養緊幾隻又話你照唔照顧到咁多隻呀
唔岩眼緣又話人冇資格養係想要名種貓
岩眼緣話「好呀養呢隻」又話人咁求其有冇諗清楚
有錢又話當隻貓玩具
冇錢又話養唔起隻貓
返工又話冇人陪隻貓
唔返工又話你養唔養得起
有小朋友又話會恰貓
情侶又話分手會棄養
兩公婆又話第時生小朋友會棄養
單身又話你一個人點照顧
18歲又話你咁後生
28歲又話你要結婚
38歲又話你要湊小朋友
48歲又話你要供書教學
58歲又話你要湊孫
68歲又話你係咪想食左隻貓
78歲又話你都冇幾年啦

屌佢最好就個個想領養都唔好養
俾錢佢 供佢養貓住大屋
因為全世界得佢有資格養貓!

貓義工我屌你老母
可能人地傅穎嚟呢
哦你講粗口 你唔啱啦 你曳呀 你壞人嚟
屌 呢班貓異工真係cls

貓義工強逼捉到流浪貓嘅市民交還貓貓
https://lih.kg/2370159

食屎啦貓異工
明明隔離講咗4版嗰位疑似孌童癖嘅林sir,都係Channel C報先開始有人知
而家又出嚟話係上次間寵物店吹風,當我哋出嚟質詢嘅人係打手
我好認同你

我覺得佢係做錯咗 冇觀察到冇諗咁多就捉走咗隻貓
但係未至於錯到咁 俾人屌到飛起 唔講以為佢係虐貓狂徒

同埋我喺度加把口只係唔想個風向一尾喺度鬧緊呢個人 如咗嗰個整到寶珠盲嘅仆街意 我見嗰條友喺IG喺度講埋啲閪嘢 屌佢老母
不過又公道啲講,上面有巴打話佢出錢出力俾貓做手術,我信佢係想對貓好既

只係佢用既方法用錯咗囉
同埋死撐果下核突咗啲囉
偷貓條女ig story 都好多粗口,佢係咪都可憐同可悲
[你哋]爭取緊安全環境??? 個定義係咪屋企個籠,定豆膶咁大既屋,大佬人地住喺酒樓幾年自由自在仲要好食好住傷口都冇個唔安全?? 與其話還番俾人不如話放過隻貓啦,咁想幫既唔搵bb貓呢啲冇自理能力既貓? 還番原位先係愛心🙏🙏🙏
想養就想養啦,食得鹹魚抵得渴,呃埋自己都難少少說服到人喎
一隻貓係個度生存咗成十年你仲可以當佢係小朋友
你會唔會太睇小動物嘅生存本能呀 小朋友
係冇人知隻貓諗乜 但隻貓係個度生活咗咁耐已經係佢嘅屋企嚟
依家係貓義工係佢屋企綁走咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞