多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
呀,原來唔係你起人底
你只係做架兩,乜柒都唔知衝出嚟獻醜
知唔知點解會定成為偷,係因為佢捉走咗之後,知道有主人,都唔還返俾人。
如果係咁
肯定冇咩人會屌佢偷貓
但可以肯定臭閪唔會
屌睇到呢個真係忍唔住覆

屌你老母拾遺不報係盜竊罪

正確做法係唔好執 / 直接拎去警局

唔存在幫佢搵主人呢個做法
屌 咁你一早講話會俾番酒樓咪得囉
撐乜撚
我以前個隻就係鋪貓,姐係唔好當d貓on9先得架

佢地夠膽就圍走係因為佢地住慣左個地區,唔係隻隻都家貓咁樣自閉好撚可愛先係貓生活架。

有d貓本來就鍾意周圍走 但佢地係有自己既邊界 好醒 同埋佢地個時間觀念係準過人類好多,以前我隻貓一夠鐘食早餐就出現 食完出街散步搵下其他鋪d人玩下 又番黎訓教煩下我地 茶點時間又識大聲鳩叫 之後食晚餐又會準時出現 食完又散步 而且佢知道唔會行出馬路 根本依d人當隻貓係佢地既belonging 而唔係朋友
酒樓有留電話認領,你留電話認領佢都會搵你傾架,你冇留姐
唔會啦 而家呢度鬧還鬧
佢本身真係出錢出力去帶啲殘疾貓仔睇醫生嘅人嚟
我諗佢而家冷靜返都知道唔應該出post領養
條八婆單但凡喺街邊度問人,佢都唔會做啲咁戇鳩嘅嘢。
dllm 關你L事咩

點樣難溝通啊 係咪佢唔跟你個套做就唔撚俾人啊?

仲有 不問自取是為賊也有冇學過啊

仲唔俾番人 真係dllm
好呀
咁用綁架囉
原來綁架係好人啲嘅,好過偷
學到嘢
可能一時大愛撚上身
連登屌人唔係冇道理 等佢清醒返少少
條友傻架,佢有個post畀人撚到隻狗咁都當新聞講

多謝連登仔對領養作出偉大貢獻
https://lih.kg/bjBLCOV
你咁既談吐 唔怪得人懷疑喎 清
咩唔偷貓 全世界啲小動物都會死
樓主係咪同個女仔有仇?
人地話帶貓貓翻去 你就話人帶貓貓去愛協
你啲又偷又攞咁 唔難聽嘅你都唔講
你其實都擺到明針對
屌,仲要威脅嗰啲低收入既養猫主人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞