多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
貓異工 最唔尊重生命
扼殺 物種共存既不同可能面向
格硬扣上 單一上下關係
一定要一貓侍一主 唔係就唔會幸福
封利事1000 UP係基本盤

比唔起1000紅包,你點有資格,點有能力可以比到隻貓 一個開心既家
果位義工佢有救有殘疾既貓喎
冇耐之前先係貓舖度救返隻要割除隻眼既貓走
出錢出力咁都叫異工?
劏房啲細路仔都好慘
如果有人擄走佢,點會屌得出
支那 「安排」完,同d大公司講 我地唔會收介紹費嫁
不過送佢地搭車搭左10萬囉
本來覺得佢係街見到隻貓自己一個
出於擔心拎返屋企,都覺得冇咩問題
因為佢唔知隻貓有人養緊
但後嚟酒樓都出晒聲,都有咁多原因唔比返人
真係唔太明白
可能你會覺得個個居住環境差又好乜都好
酒樓冇一個所謂真正嘅負責人又好
但係隻貓同酒樓啲人有晒bonding十年
佢哋之間嘅關係同感情
真係唔係由外人講幾句嚟下定論
希望貓貓可以快啲同酒樓嘅人團聚
偷人哋隻貓仲好意思聲大夾惡
當自己係動物傳心師知道隻貓點諗
貓異工潮文.txt
偷貓賊咪撚講咩貓義工,義條毛
其實可以Follow 下 FB 既「浪浪送行者」
有幾多放養既貓比車車死or 中毒而死
我只係想見到所有貓貓可以健康安全環境下生活

利申:唔同意偷貓,但有時情況緊急之下無計
佢之前救貓事件係冇錯,但係呢次救貓隻貓係咪必須救呢個論點可以傾下
我係酒樓啲人就踩上門救返隻貓走啦
偷貓都講到咁撚好聽
如果你熟/住嗰區 啲街坊實Q認得你 你又長時間定時定候餵養一隻街貓 而你觀察過隻貓係長期無人理過嘅 隻貓又肯親近你嘅 或者簡單啲 隻貓有即時生命危險 你執返去養無人會judge你

你又唔熟個區 無人識你 你又唔係長時間去餵養 你唔識隻貓嘅生活習慣 唔識嗰度啲人 唔熟嗰度嘅狀況的話 你單憑自己主觀感覺加埋咁短時間嘅觀察就去捉一隻冇即時生命危險嘅貓 仲要有人出嚟要嗰陣都話人地條件滿足唔到你要求 咁梗係俾人質疑
from上個po

大部份啲貓義工真係痴撚線
人地放養又唔係虐貓 佢憑乜野拎人隻貓
大把店貓不知幾多人錫幾醒目
成班係到搶貓當自己救世主打飛機
我覺得佢地直頭圍內比賽咁
「今日我又救左一隻貓啦嘻嘻嘻」

偷晒返去又唔俾人領養
又要家訪又盛都算
個網換幾次都唔撚岩佢心水
到你搵紅毛泥封撚埋個窗佢又話隻貓冇得曬太陽
上去睇貓又串柒柒
新手話你唔識養
養過又審犯咁問你隻貓點解冇咗
養緊幾隻又話你照唔照顧到咁多隻呀
唔岩眼緣又話人冇資格養係想要名種貓
岩眼緣話「好呀養呢隻」又話人咁求其有冇諗清楚
有錢又話當隻貓玩具
冇錢又話養唔起隻貓
返工又話冇人陪隻貓
唔返工又話你養唔養得起
有小朋友又話會恰貓
情侶又話分手會棄養
兩公婆又話第時生小朋友會棄養
單身又話你一個人點照顧
18歲又話你咁後生
28歲又話你要結婚
38歲又話你要湊小朋友
48歲又話你要供書教學
58歲又話你要湊孫
68歲又話你係咪想食左隻貓
78歲又話你都冇幾年啦

屌佢最好就個個想領養都唔好養
俾錢佢 供佢養貓住大屋
因為全世界得佢有資格養貓!

貓義工我屌你老母
住公屋 話你冇資格養貓 比唔起生活D貓
住居屋話你屋企細
住私樓 話你地掛住返工 陪唔到隻貓
住私樓又同老豆老母住 就話屋企兩個老人家會唔適合照顧貓

屌喇星,呢幾年我見既理由都好撚千奇百怪
送隻貓去愛協?呀貓異宮你想害隻貓定點
我無講過即刻
你既思考模式先得人驚下話
呢條女算鳩數啦 上次單嘢俾佢入到上到位真係當自己聖人
早幾年明明養唔到仲要攞10-20隻貓番屋企,成屋貓砂貓屎唔清 衛生環境差到爆 學人講有愛心?收皮啦
呢隻貓係 原居地十年喇喎,呢點 點樣駁
Well said

石義工挑戰所有連登巴絲打
一開始又話搵到主人就俾返人
依家主人出嚟啦 又話呢樣唔得嗰樣唔好
憑咩要人哋跟你嗰套?
你咩身份?
唔係你覺得睇唔過眼就可以隨便插隻腳入人哋嘅事情到
隻貓貓俾人虐待就話做好心幫佢搵新屋企安享晚年姐
依家佢肥肥白白 十幾年都係咁過
唔明點解要捉走隻貓貓 重要自作主張幫佢搵寄養家庭
唔係你做嘅嘢有愛心 有光環就大晒
其實講咁撚耐,果個貓異工去同酒樓講完,酒樓肯俾你拎咪咩事都冇囉

偷完再返去理論點講都係錯架啦,根本就冇討論嘅空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞