多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
無分別
一去到偷野
啲大陸基因出晒黎
追返po原來佢原本就係一隻舖頭貓 由舖頭貓 暫時變咗做街貓
未死 屌你老母偷貓
比愛協啪左 我睇唔到
係要幻想到放養開既貓 = 弱智 = 無求生能力
對佢差都要死返去比人虐待先心息
唔好咁多我覺得住先

即係呢,係佢地一直以黎既行徑令人屌

我覺得點點點係大團圓結果

我呢刻望到既係,佢POST完隻貓出黎,
仲放領養,又各樣,

暫時既結果係佢想收老毛 同要隻貓上樓。
成條街得一隻貓會有過剩問題?要用先捕後殺解決過剩問題?如果愛協嘅手法有問題佢唔去愛協嗰度搶走啲貓?

Shek Hei Lo, Olga肯定喺街見到大大隻嘅流浪唐狗啦,又唔見佢捉隻唐狗番屋企?

根本係見隻貓肥肥白白好得意就想據為己有。擺乜撚嘢啫,還番隻貓俾人哋啦
野味達人#690:覆多最後一次你個7頭啦
野味達人上一個post:咪 撚 戇鳩 柒頭
Also 野味達人#504:成班淨係識用粗口來討論或作結論,可憐!可悲!

前面譴責完人,
#690又忍唔住口覆人話人係「7頭」

呢啲人算唔算係道德界嘅絆腳石?
即係只要我做嘅嘢對你嘅生命係有延續就可以捉走你?例如捉走你,打斷四肢,長期瞓喺度吊命,好長命wo,又冇危險。知唔知咩叫自由?
咁咪乖囉
講下人話 分返清件事
不過你弱智呢件事就無咁簡單
隻貓都醒過你
等等先,你唔好用家庭圈養既動物去類比 鋪頭寵物

你其實有冇接觸過,鋪頭貓,街貓?

佢地劃地某一個地區 係活動範圍
而唔係限死係區區果100,200尺,
推理同事實係兩樣野黎喎
我都係咁話

由咁急捉隻貓返去,再咁急搵人領養

到酒樓既人出現,又話人地養既方式有膠著,唔還住
不如老老實實認左佢,係有其他人已想領養
真係唔知條友死要面定點
錯到咁都仲要兜
人地話講粗口好可憐、可悲
噤佢⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞