多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
我睇返上個po呢隻貓係有晶片 有晶片都棄養點計
問題係酒樓有冇認佢地係隻貓主人?有冇出面話有人偷佢地隻貓?有冇主動搵返個女仔拎返隻貓?

如果冇嘅話,其實酒樓根本就唔係隻貓主人,只係做好心餵下佢,我都會餵下流浪貓,咁隻隻都係我寵物?
動物傳心師 隻貓覺得有屋企好過瞓街喎 所以我捉走唔俾你唔俾佢繼續瞓街 真係講到好似有特權咁 我覺得咁係為佢好 你唔聽我講你就係唔愛佢 我唔會俾返你
偷貓就偷貓啦咁撚多藉口
有晶片就仲好做,直接報狗咪得
呀石義工睇到未 有晶片就報警啦 仲係到嬲爆爆覆連登仔
地球咁撚多生物無人養捉撚晒佢哋丫笨
你哋係咪覺得貓係地球唯一珍貴瀕臨絕種需要極度特殊呵護嘅超脆弱物種,每隻都要當小公主擺喺屋企養唔可以喺街見到,唯一一種會病會俾車撞嘅超特殊物種
呢個情況就好似係街執到銀包keep起佢再幫佢搵主人又算唔算偷呢?
但係好似要搵到晶片果個主人先可以開case
唔肯定

呢兩個賤種咪撚再留言 見一次屌一次
我係mk妹義工,好驚佢哋俾車撞同有病,所以要捉晒佢哋返屋企
蛇鼠一窩
佢喺條街度居住左生活左10幾年 難聽啲講仲有幾年就釘蓋 佢習慣咗呢種生活模式10幾年 你困佢係一個幾百呎嘅地方佢會開心咩 無啦啦捉佢做乜 得閒返去探下佢關注下佢 真係見佢有病帶佢睇醫生咁咪仲好 佢都講到同隻貓住得咁近喺樓下 懶有善心
執貓個女仔係有搵酒樓傾返,都有心想幫隻貓搵返主人,唔係偷完企硬唔還貓個啲貓異工,但酒樓係咪真係想養呢?唔見酒樓有出聲表過態
算鳩掃把啦
問吓人地蒙古/農場嗰啲動物 嗰啲放出去食草嘅羊呀馬呀狗呀係咪你地口中嘅流浪動物
咁個異工有冇俾番酒樓丫?
如果俾番咪冇事囉,你都識講啦,幫佢搵番主人呀
係原本個主人呀,唔係新主人呀

你執完人地個銀包再俾其他人咪叫偷囉
其實佢哋交涉成點都冇人知…
佢地(正常人)嘅思路係:先睇隻動物嘅狀態:如果明顯係差嘅,係好大機會被人虐待嘅,咁咪救走佢,話知佢有主人;相反,如果明顯係好嘅,好大機會活得開心安逸嘅,咁咪唔使理佢,就算佢無主人。乜真係咁難諗咩呢個思路。
啲人話佢偷貓係因為酒樓已經搵返佢話隻貓係佢哋放養 佢要求酒樓比佢認為更加好嘅生活環境 但酒樓冇應承 佢未有俾返隻貓人 老實講 你冇權要求人哋跟你個方法養 始終佢養咗10幾年都冇出事 你可以俾意見佢 但唔可以人哋唔按照你嘅要求 你就覺得佢唔錫隻貓 唔俾返佢住
啲自稱貓義工真心痴線加低鳩能,人地好地地流浪十年自由自在,為左自己感覺良好,強迫隻貓去改生活環境,咁有愛心不如去執啲露宿者啦
屌你老母咩,年中大把貓經過愛協去咗領養人家度生活
唔好成班標題黨柒頭連登仔咁,聽個名睇顏色就判斷啦
一係有偷一係冇偷,咩叫捉返嚟養?即隻貓鐘意住紙皮箱enjoy 自由唔撚得?咁佢唔止食過酒樓嘅糧,好多街坊都有,冇人話要一人一票投票決定隻貓去向,不過隻貓可愛健康放養咗十幾年,貓異工問都唔問句就捉走咗?一開始個陣就話唔知係放養,知咗又話咪即係流浪貓,唔還返佢俾主人,又話自己冇收錢,但係又收領養費,俾人捉到又唔認偷,剩係話我覺得佢哋慘,只係義務好心救下佢,貓異工呢個term係方便佢地偷貓?
咁就唔知,即係好似人咁,隻貓住開啲爛房,生活開
一方想俾個好啲嘅環境佢都啱嘅,領養得嘅家庭都條件好
咁有人覺得繼續住個污糟地方,做捉老鼠貓生活安好亦都都冇錯㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞