多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
錯就係錯咗隻貓係酒樓既,佢捉咗咪錯囉
人地對隻貓唔好係人地既事,你有咩資格唔出聲就拎走佢?
你見到隔離屋個師奶喺度打仔,你覺得佢對個仔唔好係咪代表你就可以捉佢個仔返屋企?
宜家人哋嗰隻咩舖頭貓囉
就好似去窮國家旅行問都冇問就執左人地個女番屋企咁
捉圍村狗出領養我真係未聽過
人地係圍村好食好住 生活掂過你啦 但因為人地放養就捉鳩人出領養?
我都比我老母放養緊 快啲捉我比有錢佬領養啦
呢個po 好多人都係到spin嚟spin去 spin去貓義工做埋啲衰嘢 spin去啲人淨係救貓唔救老鼠
隻貓肥肥白白,係嗰區十幾年慣咗自由,宜家捉咗佢俾其它人領養,真係好慘。明明可以自由自在有嘢食,俾啲貓義工捉去200呎既屋企坐監
我驚隻貓到時憂鬱症早死
試問下貓義工,宜家日日都有車禍,高空墮物,咁危險。不如捉你去坐監,好唔好?
啲貓義工好多時候就咁企係自己既立場看待成件事,以為啲貓好慘,好危險。點點點,啲街貓唔醒目都活唔到十幾歲啦,你話見到隻街貓又瘦又有病就話姐。
自我中心。
死撚開啦 依家無人想知佢咩動機啊 淨係想知佢偷撚完隻貓肯還未啊
隻貓響個度養左十年
養到肥c大隻健健康康 一直自由自在

自己所謂既垃圾價值觀歪理去偷走人隻貓
香港真係乜撚嘢閪人都有

衝出馬路真係戇撚鳩
條臭閪咁撚大個人成日出街
隨時都比車車撚死
仲唔死返入佢老母個閪度 安全好多
拎撚走左當你好心啦,人地以家要番又膠乜春野著
隻貓肥肥白白,係酒樓做大爺,
你就將自己個套套落隻貓到。
講到尾咪又因為比人屌柒以家為啖氣,收皮啦傻閪貓異工
石小姐咪講咗佢有返去問酒樓,咁係唔係即係代表佢知道隻貓係酒樓貓?
如果佢唔知佢返去問酒樓做乜?唔見佢嚟問吓我?
還翻隻貓比人啦
佢男友Seth Tsang知唔知佢條女盜竊係嚴重罪行?
酒樓裝備,先係後巷整個臨時竇

原先係酒樓廚房,

追左POST未呀,
同意呀
講返重點:
酒樓認咗係主人,條女攞咗貓貓唔肯俾返人,又唔知要傾咩先再睇吓點還唔還貓,噤咪偷貓囉。
「竊書不能算偷……竊書!……讀書人的事,能算偷麼?」
而家你喺度keep住隻貓,到時隻貓有咩事你哋班仆街落地獄。
問題係隻貓又唔係瞓喺鋪頭入面 係瞓喺街 瞓喺紙皮箱入面
佢而加就係話如果係舖貓可唔可以俾佢瞓鋪頭入面 成為一隻真正嘅舖頭貓啊嘛
你提出既問題
如果成件事無發生到 亦唔會發生
以家發生左就係去解決個問題

偷貓既物歸原主 我相信你都認同 ?
之前都有講係咁岩呢兩日擺左出黎養
之前一直keep 係廚房

物歸原主就有人去解決架啦
你老母生你個腦出黎係諗野
但都要根據事實去諗
我跟你logic 第三次戰爭爆發 有幾出奇 ?

收皮啦
你咪又係支持偷貓既繼續keep
而無提出解決方法搶高地
比人輪住屌都咁撚厚面皮係到撐
你都算佼佼者
理智d先
我就問心覺得佢係干犯咗盜竊罪。你不如理智啲諗諗先喇

佢唔擺上group點同人交代隻貓喺邊度啊,佢之後仲要同隻貓打卡吖嘛,到時先俾人篤爆就仲麻煩啦,唯有擺上group囉

事後佢知道隻貓係有人養,又知道養咗十年肥肥白白都冇事,咁係咪應該還番隻貓先俾人哋先。佢唔還,係因為佢鍾意隻貓想據為己有啫

佢間屋好狹小,多雜物,又唔似有養狗,萬一隻貓俾隻狗咬死咗咁點算先。你知啦,好多萬一
有冇追POST

酒樓裝修,
原先係個竇係廚房
港父係咁,唔好怪佢
而家個個沖出嚟喺度叫天叫地 除咗對keep住隻貓嗰個人施加更加多嘅壓力之外毫無幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞