多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
貓撚邏輯:
動物得兩種,貓同非貓,非貓有無人養wfc
貓得兩種,有人養同無人養,無人養嘅貓水深火熱,最終嘅救贖係成為有人養嘅貓。成為有人養嘅貓係所有貓生存嘅最終目的。
其他生物不適用,唔存在
邊個先係標題黨?
佢偷咗人地隻貓唔肯比返人呀而家
同拎去愛協定自己送養一啲關係都冇囉
追下post先出聲啦衝出嚟柒
普京都係咁諗烏克蘭啲人
烏克蘭啲人水深火熱
所以要解放啲人

你老母臭閪
貓有貓嘅生活方式
有佢自己習性
你個淋病老母生個臭閪賤種一句我覺得就捉鳩人
唔撚係我覺得係做好事就大撚晒
好心做壞事聽過未
我覺得我覺得
我夠覺得你地闔家剷啲貓會開心啲
到而家樓主都未攞到證據出嚟,一個愛協生豬肉就大把傻仔傻女信

好心班柒頭皮用下老,使鬼送去,打個電話愛協就會過嚟帶返去,如果有心使乜自己做啊 真係連登最大特色就係唔撚使用腦乜都跟樓主風向屌左先,然後大炒車成班啞撚晒唔出聲
還返未
竊書不能算偷,咁撚多借口收檔喇
貓得兩種,偷到 同 偷唔到
酒樓嗰邊咪走撚咗去搵貓囉文盲 宜家下你個貓義工leader話人地唔俾好地方隻貓住 之後又話人地意見分歧唔想要 唔想要就唔會去搵啦
酒樓當隻貓係工具,捉老鼠,咁就俾啲下欄嘢佢食,互惠互利,咁算唔算主人就唔知,正常啲貓要打針呀入晶片應該有記錄
本來貓貓可以周圍去同其他貓貓玩,結果俾人捉咗日日困係屋企,冇曬朋友
係呀舖頭貓有頸圈有晶片,有疫苗記錄有得查
建議出post 擺寵物台
其實如果隻貓當刻唔係健康有好大問題
有足夠食物同住嘅空間
唔需要被人帶走嘅

攞貓者嘅角度係話環境唔好
但係環境好唔好 會響貓嘅生活習慣反映到 加上隻貓無被人困住可自由出入
相信佢響原先嘅生活環境入面係適應咗而且佢認為可接受嘅

當然你可以話攞去被人養會更好
但係隻貓本身都響嗰頭生活咗咁耐 未必有必要去帶走嘅

如果生活環境係決定性條件 咁有錢人咪可以隨便攞人地養開個仔黎養

覺得攞貓嗰個女仔(希望你睇到)係好心 但容觀咁睇 未有咁嘅逼切性
偷貓
還返隻貓俾人未?
連登仔永遠都係為反而反
咁如果令到隻貓生活好啲安享晚年
點樣好過喺酒樓做工具貓/ 招財貓
真係連登仔太幼稚都唔知人哋做生意係點
呢啲係連登仔嘅動態思維

首先睇顏色,然後睇各持份者立場,然後再睇膚色美貌身材
身材校好嘅就有道理
係又點?呢個就係隻貓嘅生活,打緊份工,生活自由,想去邊都得

憑乜嘢要比其他人捉走佢?你知佢唔開心咩?你知佢唔想咩?你知佢想做人類寵物咩?你同獨裁國家主席有乜分別?「出面好危險,全部都係仆街,留係國家就為你好」
又一個貓義工入嚟係到扯貓尾話捉隻貓係好人好事
屌哂你班連燈仔唔識嘢
ONL9 唔得閒咪比番人囉
貓異工都係
首先睇顏色,然後睇各持份者立場,然後再睇膚色美貌身材
身材校好嘅就有道理

柒嘅貓就佢死佢事
子非魚,你講咁多嘢咁你係貓定人?
貓嘅生活方式你清楚?
你呢啲咁嘅無知憤青真係好得人驚
Btw 我諗你老母應該都好撚驚你
從科學角度睇,酒樓個環境比唔到貓嘅合適生存環境,而且飼養方式根本就好似以前舊時代咁放養,鍾意就俾佢出去,有一日佢唔返嚟就當冇咗
做「義工」做到咁霸道要跟足佢做法真係第一次見
打正好人做好事嘅旗號就以為自己真係好人,要其他人跟佢個套
同埋你啲傻閪好撚心就唔好乜撚嘢都唔拉落去普京啦屌你老母

你老母比普京屌啊冚家剷,以為自己好撚醒好撚高學歷?
九唔搭八錯誤類比成個滑坡謬論出晒嚟,普京愛貓仲愛過你呀屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞