多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
預咗比人負評
但因為另一隻貓寶珠件事所以follow咗呢個貓義工
印象中佢有post story話見到隻貓 跟住下個story就拎咗返屋企 再下個story就係話佢會貼海報係附近 同返人講暫時照顧住佢 如果有咩事/有主人就可以搵佢
咁其實佢應該都係擔心隻貓有危險先拎住返去

而又講真其實酒樓都唔係養緊隻貓 只係有份照顧開佢十幾年 要講嘅話 一個唔好彩間酒樓執咗 都未必有人會照顧到佢
而佢只係拎住返去暫時照顧 又冇話拎返黎以後自己養 又冇話比人養 如果存心偷貓就唔會post story唔會話比人知前文後理發生咩事啦

酒樓肯認頭相信佢都會比返隻貓人 但而家見到貓義工呢三隻字就全部人都起晒鋼 覺得人地十惡不赦 又有啲講唔過去
露宿者又唔見你幫?人地隻貓冇即時生命危險
有水有床俾你捉左就真係唔方唔開心啦
基本上唔係屌想俾動物好啲嘅環境
想貓好啲可以自己領養一隻 唔好係度spin
連登係屌緊你嘅偽善

Av女優搵夠就quit
唔知你想表達咩
真,佢話同酒樓傾比唔比出領養搵主人,人地都答左「唔得」啦,唔搞點解仲唔比番人。理解佢想貓貓環境好啲,但酒樓+街坊養左都十年,隻貓真係唔中意一早就走左/唔訓個到啦。貓貓真係覺得地方好差,大可食飯時間先去個頭,其他時間自己去搵個佢中意/環境好啲既地方訓都得。貓冇咁做證明佢自己都覺得冇問題咪得
貓異工講既就係證據
本身做「義工」就係痴撚線
咁你係咪可以報狗,你捉咗人哋把撚咩
搵人嚟比較隻貓係乜撚嘢比喻
咁駛唔駛比埋衫褲鞋襪佢著幫佢抆埋屎?
你真係戇鳩唔係扮
好似係你條柒頭硬撐將其他嘢砌落去,乜柒都話利用,你做人真辛苦

答咗未:做乜攞咗酒樓隻貓?
啲貓異工成日話要自己係超級英雄 可以拯救世界
而家咪話酒樓認咗頭 條女都唔肯還
貓異工:
我以為
我覺得
我認為
讀心神探咩
地球圍撚住佢轉咁
睇你個留言一定係傻鳩添
你未見過唔代表冇
落轉街市都大撚吧井底傻鳩
再講
如果照你條傻鳩咁講唔屬於邊個
咁做乜鳩夾鳩隻貓走又轉手呀?
當自己做貓口管理?
點解貓就一定要有人養
其實佢哋係想搞死條女,咁呢啲私人恩怨我唔理
但係班人攞隻貓出嚟擺隻貓上枱我真係忍唔住要出聲
你睇完隻貓啲近況同埋相點會屌得出口
瞓水渠紙皮箱捲埋瞓覺張相同而家住個靚屋企個個肥肥白白開心樣簡直強烈對比
乜撚嘢更好, 隻貓一定鐘意畀你困住?
講緊人地已經咁樣生活咗10年, 唔係一出世嗰啲bb貓
咁而家佢又唔肯俾返人 仲自把自為開放領養濕腳喎 都有啲講唔過去
媽呀好撚得人驚嘅二意對立思考模式
癡線咁隻貓一定一放返出去就會即刻俾車撞 食藥食死
平時行街見貼街招尋貓個 D 肯撚定係 D 賤種貓異工笠撚左
佢新內容話係酒樓有認頭但係繼續養佢理念唔同,即係酒樓會keep隻貓係原地而佢想隻貓上樓,所以佢都仲係keep左隻貓有比返酒樓
會食老鼠藥食死畀車車死就一早死撚咗啦, 仲生存倒10年咩
連登仔logic:隻貓番後巷食老鼠藥死,比車車死都好過比異工執左去
媽呀好撚得人驚嘅二對立思考模式
癡線咁隻貓一定一放返出去就會即刻俾車撞 食藥食死
點解貓一定要人養?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞