多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
收撚皮啦
屌你老母
人格仲衰過大陸人
叫大陸之父算啦柒頭

明明隻貓人地養左咁多年自由自在 肥肥白白
偷撚左人貓返去困到佢死為止
黑心過啲大陸狗
垃圾

港父以前唔係咁架,以前講野好精闢獨到架
你覺得大撚晒?覺得隻貓點樣點樣,關你撚事,不如收皮先?
今次真係入錯哂題
佢痴Q左線
如果一直有人餵開佢,只不過個竇轉左出出便,
要餵佢既人一樣會餵,成件事有咩問題????

我唔知你既邏輯思維係點啦

但係點解要將你既邏輯思維套落人地度

人地唔跟你跟做佢就一定唔撚正常呢?

同班港女一樣
貓貓唔上樓 貓貓就好似生存唔到咁
其實明知隻貓剪咗耳又冇掛頸圈,以佢嘅邏輯上佢就係一隻流浪貓嚟,但呢隻「流浪貓」咁老又肥肥白白冇任何外傷,傻嘅都知佢過得冇問題啦?

就算真係怕佢誤食老鼠藥都好,捉一隻流浪貓係咪應該要好好了解下佢咁多年嚟嘅生活係點?冇問題究竟點解要帶走佢返屋企?有冇諗過隻貓習慣咗出面嘅生活,但冇啦啦用好心嘅名義想佢入屋呢件事好自私?

而家有人出嚟講返隻貓係一直有人放養就話件事settle咗,但如果冇嘅話,咁呢隻所謂流浪貓就冇啦啦俾個三唔識七嘅人養隻貓唔係bb貓,佢咁大年紀,喺條街到過得好地地,係咪真係只要迎合我地人類嘅諗法入屋養就係對佢好?
一句講晒啦,佢係住得唔舒服既,一早自己走撚左啦,又冇貓帶又剩,你留撚得住佢?咪撚講到人地禁錮佢由鳩佢死咁啦傻閪
好撚臭串條友。佢依加個point 係話唔知搵邊個負責,所以膠住左係到。咁你本身唔打擾人地既生活,又點會有問題發生,又點會要搵負責人,仲話自己唔得閒,咁未就係你整個問題出黎令到你更唔得閒。
係囉,人哋隻貓好地地喺嗰邊10幾年,如果俾人捉到點算,我睇咗真係把幾火
你知唔知有幾多街貓帶返屋企係會瓜瓜嘈?
唔知就唔好咁多嗲啦
好明顯就係搞到寶珠盲嘅寵物店有份吹風啦

好奇問一問:
「吹風」唔係解「放風/煽動」係咩?
咁寵物店要「吹風」,又有咩「途徑」去「有份吹」?

我答你啦,依家帶起關注嘅樓主、所有留言嘅人,
全部都可以係被「煽動」上嚟留言

而你「好明顯有份」講到好似已經吹咗風、有人參與緊咁
咁喺你分析你個「好明顯即係幾明顯」畀大家知道之前,難道唔可以理解做「所有留言」都有嫌疑?

我冇代入,我想同你一齊質疑所有人啫
做下偵探,睇下邊個吹風吹得咁明顯都好

不過,你我都知乜嘢先「明顯」
放埋Story引Followers入嚟睇,嗰個就真係明顯有吹風喇
做人做貓都係你睇我好我睇你好,最後都係生死有命
所有貓都要subject to同一生活標準就真係太獨裁,太貶低貓生本有嘅價值同睇得人類嘅控制太高
你傻撚左?比愛協啪左都冇人知啦
根本隻貓係點冇人care,個個淨係想屌條女咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞