多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓
https://lih.kg/2947849
如果各位巴絲唔清楚詳情可以睇返上一個po
如果隻貓真係貓異工所講 生活環境咁劣咁危險
咁點解隻貓可以肥肥白白又乾淨又痴人?

我就未見過流浪貓咁肥咁乾淨啦
偷咗人地隻貓仲講埋哂啲歪理 仲要成堆白痴撐
有爺生無乸教咪呢啲

你地老豆老母知唔知自己啲仔女公然做賊架?
討論,討你老母論呀傻閪賤種野味達人,仲懶高深,唔知自己成個白痴仔咁,我淨係想屌你咋死柒頭
送去愛協真係最撚戇鳩
你自己拎完放上網等有愛心領養都話 而家仲要偷貓
公司樓下啲藥房貓都係周圍走 成日有街坊餵 幾他條
送去愛協過一排無人要就即啪 老貓基本上啪撚硬
做流浪貓嘅命運都好過去愛協 真係戇鳩鳩
幾年前有隻雪撬比人綁係屋外日曬雨淋冇啖好食點解佢唔「救」嘅?
人哋酒樓放養開冇綁住肥肥白白拎走佢就唔算「偷」?
回番港父

個問題咪係你果句野上面果囉

如果我想養有咩問題?
外國一樣有人養 又屌佢偷松鼠返屋企?

憑乜你想就可以捉?
其實有咩好爭論….
講真其實酒樓個方面又冇承認隻貓係佢哋更加冇講過唔係佢哋
其實呢一個已經係好大嘅灰色地帶同埋好含糊
貓異工成日覺得啲貓慘

普京都係咁諗烏克蘭啲人
烏克蘭啲人水深火熱
所以要解放啲人

你老母臭閪
貓有貓嘅生活方式
有佢自己習性
你個淋病老母生個臭閪賤種一句我覺得就捉鳩人
唔撚係我覺得係做好事就大撚晒
好心做壞事聽過未
我覺得我覺得
我夠覺得你地闔家剷啲貓會開心啲
屌 咁岩1001左 po多次
咁岩有貓義工post其實好想講下對貓義工呢樣野既睇法
如果你話捉貓義工街貓絕育放返原位 我係好支持
始終對貓黎講流浪都唔係好事 因為未必隻隻咁好彩有人餵有人照顧
山邊啲流浪貓仲要驚比狗比野豬咬死既風險
少一隻就少一隻啦 但講到捉返屋企 隻貓都未必肯

如果係一啲已經大年紀既貓 係條街生活左咁耐既街貓
你捉佢把撚咩 條街佢仲熟過你啦
何況佢係條街咁耐 可能有好多貓朋友一齊玩
你突然捉左佢返屋企 佢永遠剩係可以見到你一個 然後就係四面牆
唔好講貓 剩係逼你由可以出街 突然永遠對住四面牆 你都未必頂得順啦
驚佢有事咪多啲黎探佢 有事咪帶佢睇醫生
我屋企附近啲貓義工都係咁 晚晚落街餵街貓 見到佢有大傷口或者明顯唔舒服先捉佢睇醫生

或者 係捉冇左老豆老母既bb貓 或者 貓媽連貓b捉
呢啲情況你搵話捉佢 比住好人家佢都講得通
因為有時啲貓b冇左老母照顧一定死硬 或者 貓媽帶住一家大細難照顧哂咁多隻 好易比其他動物恰

但人地生活得好好地係到住左十幾年 你又捉鳩人
咁大愛 你唔撚捉哂野豬野狗野貓野雀返屋企?

同埋上面講乜鳩可能會比虐貓狂徒執左 咁你又知領養人唔會係虐貓狂徒?
你話貓義工會做哂家庭審查 人地扮野唔得?人地攞白卡唔話你知 你都查唔到啦
呢啲假設性問題根本就廢 問黎都多餘
睇啲貓group(台灣同香港)間唔時都會見到有領養完虐貓/棄貓
咁啲貓義工點解釋?你唔捉佢比人領養可能佢仲好好地生活緊喎?

所以好多野冇得假設 貓義工唔係錯 但都唔係岩哂

其實咁唔得閒 咪唔好理人地隻貓囉大忙人
佢上一個post覆我貓異工咩身份
完全牛頭唔搭馬嘴 答唔到我問題
你都識講係街貓 唔屬任何人
咁有人想養佢 比佢入屋 冇問題呀

因為我地永遠唔會知隻貓
想訓街/唔想訓街
/
想入屋/唔想入屋

依d我地冇可能知

再接另一個回覆

情感上有個家好過訓街

你唔講情感 可以講數據

到時隻街貓比狗咬死 比人毒死
又個個走出來話好傷心 rip 點解香港人咁殘忍 正仆街

依家有人出來保障佢 你又走出來講 香港人正仆街

街上面仲有老鼠,曱甴,雀仔,山上面仲有馬騮野豬牛,會俾人毒死,俾其他動物咬死,會唔會考慮將佢哋納入保障範圍
貓義工嘅邏輯係咪出面咩動物都可以有,淨係唔可以有貓
如果隻貓有乜病痛酒樓會唔會有人帶佢睇醫生淨係餵食就足夠?當然酒樓嗰邊要攞番道理上就要俾番佢
我都覺得烏克蘭啲囡囡好慘,想去捉番兩個返屋企禁錮,我都係想佢好咋!
有屋企住好過要走難啦
真係誤會既話一早就比左人,
講咁多左右刁難就明係嫌酒樓唔識做無比「領養費」
街貓點解要比錢睇醫生
忙係因為仲有冇好多隻貓要偷
貓義工好慘 冇糧出仲要做義工
仲講到懶係講道理,叫人學野,真係笑死人,垃圾唔緊要,最慘係垃圾唔知自己垃圾,幻想自己好醒,好有愛心先慘講一堆精神病人貓異工既說話仲以為自己好勁,笑死。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞