多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
而加酒樓咪firm咗係佢地又唔撚比返酒樓
咁都唔叫偷?
仲要幫佢搵新主人,痴撚線?
屌佢 咪撚去佐敦佢試下捉呀
成班街坊出去屌撚到佢仆街都似

佢生意可能好得滯 得閒冇屎屙要人屌醒下
On9港女 一副道德撚態度 講嘢棒到自己高高在上個樣仲要串柒柒咁
收皮啦

講緊有冇偷貓,就spin去掛頸牌,另一個又話唔好搞條女?
做乜撚嘢呀?
思覺失調?
攞人嚟同貓比
大把人隻貓係街度執返屋企養
咁你即係話呢啲人都係偷貓啦
因為冇問過隻貓有冇主人,想唔想跟佢返屋企
咁想請問執貓返屋企養要去邊度申請先唔會俾你呢啲魔人話偷貓呢?

岩岩到睇多次成件事 見到佢話膠著係因為佢地酒樓嘅意見都不一
又咁講 點解酒樓員工會意見不一 都係因為冇一個人酒樓嘅人認頭 會負責照顧隻貓

而其實佢都冇話唔比返隻貓人 成件事都應該仲係傾緊
如果佢比返「酒樓」 其實都只會係放返係原位 如果有心偷嘅 或者係有其他人別有用心 都可以再執走返佢 因為都冇人真係照顧佢

我見有人問 點解覺得貓一定要人照顧 其實咁講又變咗冇得講 因為養動物呢件事本身就唔算道德 冇一個人係可以決定一隻動物嘅生死 而人類亦永遠拎唔到動物嘅consent

不過屌還屌 希望佢可以比返隻貓酒樓 而同時酒樓都會有人承諾 萬一隻貓,或者酒樓有咩事 佢地會有人負責照顧到隻貓

冇乜接觸貓義工 亦都聽過好多異工嘅發癲事跡 真係on99 但都希望大家放下成見 唔好因為見到貓義工三隻字就屌晒鬼先 始終有仆街嘅貓義工 但更多係仆街嘅主人
我frd隻貓唔鐘意帶頸圈頸牌 買貓屋唔訓 見到紙箱膠袋先鐘意捐
係咪都可以偷 係我就聽日去偷左佢

同埋講真 隻貓訓後巷 訓紙箱會比貓屋乾淨
紙箱污糟左可以即換 貓屋濕左會臭發毛 買得幾多個?
上個post貓義工好似有講酒樓啲人會比佢訓廚房?因為搭棚定唔知裝修先訓後巷

同埋有啲貓義工冬天會整紙箱入面放幾張被比啲浪貓浪狗避寒
用紙箱其實我覺得係冇問題 仲入面有擺墊比佢訓
按佢講法大澳仲撚危險添,打風嚟啲街貓實好慘啦快啲去捉貓先
酒樓講咗隻貓係佢哋有人養緊,有主人。

唔該還貓!
做賊 話返人收錢追擊佢
貓異工真係世界級
條八婆偷野 唔還 唔道歉 咪教壞小朋友囉
公屋有好多mk妹環境唔好,準備比個好d既環境佢地
搵新主人 當中有無利益關係,我地唔會知
其實貓係天生嘅捕獵者嚟

你班閪義工就當人on9 冇手冇腳好易死咁
貓義工啲智商係咁上下 非黑即白
貓就一定要係家貓先幸福 放養係虐待
係街就會死 中毒死俾車撞死俾人打死餓死渴死熱死凍死跌死病死 未死嘅街貓都係等緊死
地球很危險 要捉番啲貓返火星
其實有好多人唔知有貓異工嘅存在,估唔到會有e啲掛名義工嘅人周圍去偷貓,知道嘅你估人哋唔會掛個牌。不過掛都冇用,貓異工咪照偷,除個貓牌有幾難?究竟貓異工明唔明貓同人係有感情?唔係俾佢更好嘅生活環境就可以取代咁膚淺。隻貓如果掛住主人係會好慘,夾硬將人哋分離點講得通?人哋十年感情,你哋係零呀。
都寫到明有人照顧啦
佢而家又攞隻貓返屋企,又唔即刻還返出去
仲唔係偷?
中肯,今次呢單個女仔係有心去幫隻貓搵返邊個負責養,唔係以往個啲明知係有人養都偷人貓唔俾返人嘅貓異工
所以貓係低賤啲?

大把人喺街度執返屋企養 係唔係代表你就可以喺酒樓度偷人哋隻貓?究竟你點先肯答我
宜家人哋酒樓咪講咗隻貓係佢哋嘅,咁可以俾返人哋未?
但係佢講膠著個點係佢問酒樓會唔會比隻貓上樓,酒樓話唔會,即係佢還貓係放原地佢唔制,但係想知佢有咩權唔制?
人義工
都唔知做乜
話人搞隻貓,嗰個人咪條女囉

同埋有咩人會俾錢叫人搞佢?佢好多仇家㗎?
唔係呢單嘢,識佢條春咩
班貓異工無論偷貓前/後,用十萬個假設既意外去合理化自己偷貓行為再用自己角度覺得隻貓跟貓異工養法先最好

然後偷完人貓,人地要求佢比返,搵多多藉口唔還比人,仲要自己安排其他人領養
等等先, 除左酒樓,仲有清潔工同餵貓婆婆照顧隻貓

1.(結論係 放左係度十年 隻貓肥肥白白 有冇錯?)

2.(酒樓方面否決左佢地要幫貓搵新屋企有冇錯?)

3.咁再問返你,膠唔膠著 "兩個員工""意見都分別唔一樣" 即係我黎你度打工,我可以錫貓,我可以唔鐘意貓,有冇錯?

咁就住POINT3, 你話其中一個員工意見分歧, 咁關隻貓一直以黎生活得好唔好 乜野事?

4.就住以上幾點. 憑乜野唔比返人 去做判官,判定唔比返隻貓酒樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞