多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
你真係唔識架喎
你估啲鋪頭貓得一個地方瞓架?

可憐既人類
石小姐我一直都有留言支持你,如果你有mon po嘅話,首先多謝你因為擔心隻貓想救起咗佢先,明白你出發點都係好心,但你今次真係心急得濟一時衝動,姑勿論隻貓係邊個,但係隻貓的確唔係屬於你嘅,明白你原意唔係想「偷竊」,但你手上嘅貓的確唔係你本人嘅「私有財物」,呢隻貓可以話係「公眾資源」,其他人係有權報警拉你本人嘅,唔希望你做犯法嘅行為,如果你想繼續救更多有需要嘅貓,就更加要留有用之身去救,如果你唔想直接還貓返俾酒樓,你大可以原地放回,隻貓自然會返去屬於佢嘅地方,大家都有個下台階,為咗隻貓著想,希望石小姐儘快放手啦,快啲平息件事,等貓貓可以回復平靜嘅生活,唔好佔用太多公共資源,希望大家可以focus返去其他更需要救援幫助嘅貓貓身上
中共邏輯嚟好似台灣人明明生活得好地地,咩事都無,中共想統一台灣,所以就無啦啦多咗個台海問題跟住你唔順中共意揀d親中政客就係無誠意解決台海問題,責任全在台灣當局總之牌喺佢手上佢食硬你
分返清楚點樣為之 “救”
健康 肥肥白白 據為己有叫救
街市啲老鼠曱甴你唔去幫 ?
生活條件好好 ?
靜啦柒頭
玩圍爐呀
學下港父玩下膠咪算
高不成低不就
咁係唔係要由佢既對話同行為去解釋呀
點可以佢既對話唔關你事,跟住自己幻想一堆野出黎去否定人呀

我咪解釋緊俾你聽,佢返去搵酒樓嘅人傾,所以解釋到佢知道隻貓係酒樓嘅

明未?

你個知法犯法既人 會唔會生意興隆呀嗱
條垃圾臭閪都完全冇人識
而家偷貓咁多人講佢肯撚定唔會放過呢啲機會啦
就算冇理據都一定撐到行架啦
真係,去深水埗天橋底派個飯我都多謝佢
做埋啲野多鳩餘
加油 希望你而家讀到Master啦
原來養貓咁易
咁寵物台唔駛成日開po話冇貓養啦
拎個水兜糧兜落街咪得
個癲婆都有家族
流浪貓都活到十年
真心條女好撚恐怖 無啦啦係街見到貓就捉走 其實有d貓天生流浪貓都未必想同人住。
我以前舊屋企養個隻係2 3歲流浪貓養起,隻貓成日都會夜晚出街玩朝早番黎訓教,姐係我想表達既係其實貓都有自己既思維諗法 唔係話你覺得好對佢就最好,同埋香港流浪貓熱點都多例如如地碼頭近海區都多 點解要咁做,而且本身隻貓係間酒樓既幾時到你話事 比番人啦屌
你唔係附近做野咪唔識囉
我講個隻三色貓你唔係金巴利道附近返工或者成日去都唔知啦
山林道銀座38都有隻虎紋貓好痴人(已經走左)你都唔識啦
你唔識=全香港人唔識?
係咪要去到忌廉哥個啲先可以叫出名?
隔一排就一單呢啲嘢
原來同marf係老友嚟

真係咩人痴咩人,物以類聚
偷野=救
絕對唔成立
仲要連續講人哋啲舊post
勁撚型棍!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞