多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
人地嘅咪就係比番人
比番人又點
笑死
全世界你地最叻最好人
香港治安好啫
落後國家每一日都發生緊
憑咩你覺得貓就要救
人唔洗救?
唔係我冷血
而係某部分貓義工太令人反感
一味用大愛黎包裝背後一套既商業行為
用大愛黎幻想隻貓有幾幸福
你話啪既貓貓狗狗入面 有幾多係未被領養
拎去愛協 都有機會啪架
似你有讀寫多啲
你點養寵物係你既事,我冇興趣知
我而家係問題果隻貓係野生動物定係有人養緊喎
如果係野生動物,咁比人帶走左有咩問題
如果有人養緊,咁係咪只要擺低水同糧兜就可以話自己「養」緊果隻貓
答唔答到我
你又知去到哩一步人地唔拎返屋企?
你你當時人?
臭閪咁有愛心
呢度都有2隻流浪狗
領養埋曼洛朱 同 大陸之父返去啦
我冇好留意過佢 我見寶珠同柑桔都係俾佢照顧緊 生活得幾好 你有經驗俾佢昆過?
不如送佛送到西,好人做到底,石小姐連床帶貓送俾酒樓啦,貓貓有床仔瞓,酒樓又攞返隻貓,你又做咗件好事放心晒,皆大歡喜,等酒樓整好床仔都蚊瞓,可能最後未必會整
唔好講其他,,,

依家我呢兩隻仆街仔...

我慣左每到10點就比飯佢地食

佢地9點9左右就開始雷鳩我,又爹又叫,又磨下你腳咁,
等得唔耐煩仲會咬下你咁,

但如果你仲訓緊覺,佢知你未醒,就算到左飯鐘佢地都唔會嘈你,
咁以後大家唔好話佢係偷貓啦
綁架貓
即係綁匪

好有愛心呀
綁架啲貓
原來綁匪好好人
孔乙己便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「救貓不能算偷……救貓!……貓義工的事,能算偷麼?」接連便是難懂的話,什麼「對話膠著」,什麼「毒死車死」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
你覺得人地難溝通 因為人地覺得你偷貓 一開始就唔應該貿貿然走去捉

第二 佢會唔會整完張床又話唔暖唔舒服唔安全
你知啲貓其實鍾意紙皮箱多啲

第三 危險佢就一早死撚咗 仲等你嚟救?危險就可以暫時唔俾返人?

由始至終都唔肯認自己做法唔太適當 係都要話人地危險 你地唔啱要求 我無錯 你地唔理解我
既然唔錯都錯咗不如佢夾一半酒樓夾一半整返個安樂窩俾隻貓囉 夠公平啦
我都好想知佢地邊到睇鐘
捨得現真身啦咩
講緊你條戇鳩畫圈呀
香港d所謂愛貓人士應該無辦法理解貓嘅真實習性就係中意周圍去其實香港d貓要蘊住喺屋企真係好撚慘https://youtu.be/-0n2kxkdJgM
如果佢想據為己有,點解又要出post話搵唔到主人就幫佢搵領養呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞