多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike

你係真係on9

滑坡謬誤(Slippery slope)是一種非形式謬誤,使用連串的因果推論,卻誇大了每個環節的因果強度,而得到不合理的結論

我邊度有推論
讀書少就唔好拋書包
好柒啊

至於個類比
你話錯ar ma
記得prove
唔prove我話我屌過你老母都得啦傻仔
其實酒樓有搵緊貓貓定點?
個人認為如果幫貓貓搵到住好人家 總好過住後巷流浪
其實佢同酒樓講聲都要嘅
但我唔覺得佢咁做係想害隻貓
貓未必想人困住佢 只係問題出喺人身上 喺街危機重重
垃圾支那marf 有垃圾支那fd
蛇鼠一窩
做賊仲聲大夾惡
想知道酒樓嗰邊嘅飼養模式不嬲都比下欄嘢佢食,係我哋人食剩嘅嘢,咁樣養到貓唔會健康得去邊 呢句係真係fact check 左酒樓個邊係咪咁做先有既結論?
其實佢經常救貓 之前有隻比間無良寵物店搞到塊面嚴重感染 雙目失明
係佢堅持救貓幫隻貓發聲
一路推就啱 依啲貓義工攞唔到光環就開始諗點將隻貓甩手 到時真係漁農署 愛協見 一係就9up話放番隻貓喺街回歸自然

一路推住有人關注隻貓仲有機會番到原來主人度
同埋都係多得啲人餵開 同佢玩 隻貓先會黐人
異工反而話黐人好危險
可能有變態佬對佢哋不利
所以佢哋咪喺變態佬出現前
先捉咗呢啲已經黐人嘅貓囉
又唔使花時間令隻貓無咁惡 之後「送」比人領養
我唔知舖頭貓嘅標準係咪可以容忍到咁
如果一個住宅咁樣養貓,個主人一定比連登仔口誅筆伐
唔係死全家就仆街死
如果個老闆係鍾意隻貓就帶咗返屋企,會唔會放喺佢舖頭,收工嘅時候就放養由佢四圍去
如果勉強話酒樓係雞蛋,貓義工係高層所以要死撐雞蛋
咁我都冇嘢好講,大家要講嘅嘢喺度都講晒,,
貓異工
乜撚嘢工具貓人貓之間嘅關係係咪淨係可以當神咁拜,其他關係都係不道德?
貓地食酒樓d嘢比工廠生產嘅貓糧更加貼近貓喺大自然食到嘅嘢啦
當然喺你班弱智嘅concept入面貓係唔會喺大自然出現,只可以喺人類屋企出現
其實貓可以係一隻動物 唔一定係寵物 唔一定要比人捉黎養 收手啦傻閪貓義工 尊重翻所有動物啦 點解人地一定要有個主人呀 傻閪
我見好多酒樓貓都肥肥白白喎(包括上面果隻)
啲廚房又會俾魚佢食,不知幾開心

同埋你知唔知咩叫奴隸呀
咁你返工係咪又叫奴隸?酒樓又冇綁住佢,佢唔鍾意自己會走架啦
母愛氾濫覺得自己好強大好想保護佢?
不如你叫樓主fc貓義工係咪真係偷送去愛協
即係做假膠要有底線,純粹想口誅筆伐條女,因為條女係做聲嗰班Fd,咁就有啲牽強囉
你咪搵其他八卦嘢搞佢,點解要利用隻貓?

你唔係扮
係真係on9
個個唔思考過就做
咁死撚得啦

又係啲做咗好過冇做
出發點係好嘅logic
你都on99
隻貓有冇竇口 同 帶唔帶返屋企養 關你撚事咩

隻貓係自來貓
幾個員工都好錫佢 老闆又比佢係酒樓

所以一定要帶返屋企?

純粹FF問下嫁姐
見你地咁鐘意FF
貓異攻駁唔到
佢地覺得花墟d貓永遠會食有毒嘅花毒死自己,唐樓果d一定會係上面跳黎跳去跌死,係舖頭果d就會衝出去俾車車死,係山果d必定會餓死,全部貓都係弱鳩智,一定要圈養架,最好就住精神病院pad撚曬咁一定無事
你話見到隻貓皮黃骨瘦生晒蝨
無人理就話救啫,有食有住使人救

同埋貓自己本能都知個地方
安唔安全適唔適合定居
唔妥貓貓自己都閃啦使人救
唔鐘意呀? quit 左佢,得唔得? 你好撚偉大呀負責?
呢啲貓義工只有佢哋嘅先係道理,偷吖搶吖都無問題,拗都嘥9氣,報官啦!
貓異工邏輯:所有人都想害死啲貓,我做乜都係保護佢哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞