多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
其實放養貓貓掛個牌仔話俾人知有人養緊好難?咁小事都唔做唔覺得酒樓好care隻貓,咁緊張唔見隻貓就好心返個記認等人知道,避免誤會發生,我見生活得幾好嘅店鋪貓係有仔頸圈睇得出佢係店鋪貓,唔係好似呢隻貓咁夾令人分唔清佢係街貓定店鋪貓
因為寶珠事件,我都有follow呢個石義工
依家已經unfollow
自己做錯,仲死唔口認

偷完貓,大愛撚上身
建議個位貓義工唔好去大澳 咁多「流浪貓」一陣拎一兩隻返屋企比大澳居民打就唔好啦
咪撚自我安慰啦
唔撚想理條女
淨係想屌晒包括你在內自命不凡嘅自稱貓義工嘅救世主
咁撚大愛咁多野生動物咁多邊緣人士弱勢社群嘅人唔去關心走去為隻肥肥白白嘅貓搞咁撚多嘢
咩動物都有本能去搵最岩自己既環境
係貓異工眼中d貓冇住係人類屋企就係好可憐
其實一個問題:有冇偷人隻貓?

唔好再講點點點幫隻貓,隻貓無俾人虐待、肥肥白白、狀態良好,酒樓都話隻貓係佢,就俾返人。

養細路仔噤,唔通你見個細路通街玩,住劏房就可以捉個細路仔返屋企然後出領養咩?

啲野豬都好慘,點解唔捉隻野豬返屋企幫野豬呀?
你都幾九唔搭八,請問兩單嘢有咩關係
土瓜灣貓異工偷貓 聲稱帶貓絕育消失2個月 老人家心急如焚尋貓孫
https://lih.kg/2948185
咁係唔係唔掛就你就可以偷?
CLS 以為自己邊撚個黎
隻貓好食好住 住哂成個山頭 自由自在咁生活左十年
跟主自己代入隻街貓到 話隻貓係條街到好慘 好危險
希望隻貓突然比人夾左返劏房 唔好抑鬱就得啦
要講嘅都講晒
呢度所有回覆好清楚冇得收回
做假膠想搞死條女,你咪用其他手段八卦野
做乜係要搞隻貓?俾少少職業道德
唔好搞到班跟風向左嘅小朋友再次焦頭爛額
近年人哋已經好慘,收下手啦
屌你老母一陣掛又比啲撚樣話做咩箍撚住佢,人地天性條頸唔應該有野綁住、話佢唔過得唔撚開心比啲貓異工偷撚左點撚算
佢哋既世界得自己 全部都自我中心到死
喂 扯咁遠做乜

問你 點解釋偷完唔撚還呀?
你迷連登仔囉
係咪所有貓異工自大上腦
以為貓一定要做人既寵物 唔可以有其他共存模式
減少流浪貓有咩問題
唔係送愛協
隻貓剪咗耳 係愛協絕育計劃嘅貓 身上會有晶片
所以攞咗去scan晶片睇下邊個負責
我frd隻貓唔鐘意條頸有野 一帶就會係咁fing頭
冇牌姐係冇主人啦 聽日去偷左佢先
點解Marf呢條女咁多事

又春晚又國旗,又耍大牌,而家又偷貓

算啦好嗎?唔方善男信女
點解要搞死條女?
搞死咗條女我有咩好處?
啲貓異工以為自己係動物傳心師
所以可以偷貓
你收錢做嘢我明,你要搞死條女我都冇乜意見
但俾少少職業道德唔好害到啲仲細嘅小朋友
唔掛牌+瞓紙皮箱,一時誤會係冇人要嘅貓都正常
掛咗牌就好明顯有人養緊,咁都帶走先叫偷囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞