多圖 貓義工撚擅自攞走酒樓隻貓(2)

1001 回覆
63 Like 29 Dislike
好痴線,d貓係街就覺得佢地慘~就要帶走佢
可能隻貓,喵~~~幾下
咁岩石義工識聽,知佢表達求救~~~
(唔好咁痴線啦,義工姐姐
點解一定要偷?
連續講兩次真係好有point
智商低分析唔到我唔怪你

好型
你講黎講去都係spca
明明隻貓就係響個度好耐咁自由生活

你咁講其實同個啲搭飛機會唔會撞機
出街會唔會比車車死
咁多人仲出街會唔會俾痴線佬插一刀殺

有咩分別?

即係見親舖貓
我見佢出左舖面冇人睇到我偷都得啦
偷就係偷 咁撚多戇鳩理由

照咁睇你都好型棍
btw下次係寵物台我識答人啦
領養唔到一律叫人拎水兜糧兜落街
一定要偷貓 先救到 真係世界級
其實唔需要隻貓有“歸屬”先至要“還貓”
其實重點係俾佢返去原本生活開嘅地方
對任何動物嚟講,都無歸屬呢個概念,只係分熟悉定唔熟悉嘅事物
點止呀仲有俾外星人捉走,俄羅斯射導彈射錯咗隻落隻貓度同埋隻貓唔小心走咗去烏克蘭踩中地雷炸死呢

你知啦地球咁危險
所以點解一定要偷?問兩句係咪會死
冇啦
幫佢手報定驚啦
睇佢2條友個閪樣都應該有案底架啦
衰多獲都唔怕啦
又講全世界
問你點解一定要偷?
你講完我發覺原來做明星好大危險 尤其啲女
曝光率高 啲變態就會知
之後就會捉佢去強姦 肢解 殘殺

你啟發左大家
呢舖諾貝爾和平獎一定有你份
信好,定係歪理抗辯好,對成件事都唔太重要

何況就係,我自己養過鋪頭貓,
隻貓起歡去邊度打躉,我當時就會搵野搭個竇比佢,竇並唔止一個,有三四個
都係純粹唔洗佢風吹雨打姐

但依家個問題係,有人確立左為呢十年既飼主,
點解唔還貓
咁咗咁耐你不如解釋下點解唔問准左酒樓先拎?
唔係唔救流浪動物,其實無人話救佢地係錯,無人講到噤極端
但唔係偷人隻貓就話係拯救咗隻貓囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞