你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
有用又點無用又點唔係針對佢有無用
問題係我唔撚想打,點解要俾政府限制我嘅自由
依個世界大撚把人唔理自己健康,班肥西又唔見政府限制佢地?
政府迫針唔係為左大家健康著想
多咗公司再逼針逼得緊咗, 多啲呢類圍爐壯膽post, 正常嘅
你唔好打針住。。
睇左心理醫生緊要d
難分曲直
美國疾病控制與預防中心(CDC)數據顯示,接種疫苗者感染武肺的可能性比不接種者低 8 倍,重症住院或死亡的可能性低 25 倍。
反苗智障真係全部都無讀過書又要出嚟柒
所以我咪話 係政府問題
無公信力搞到無人願意打針
防疫政策既荒謬都係另一個原因
見到香港咁真係好無語
係外國就係大家都打左針所以中左都係傷風感冒咁幾日就好返
無打既人重症佔比多都係事實
但講呢啲野就會比人標籤做苗撚
當然我覺得政府on9係主因
本身打左針都會中就唔應該堅持清0
你留係香港咪又係奴才
咁撚本事又唔移民
不過唔好意思
移民都要打疫苗
連登成日打稻草人 見慣不怪
食煙肺癌口腔癌係咪唔比救 ?
飲酒腎衰竭又唔救?
你柒少陣啦 病毒不嬲傾向傳染力高致命率愈低
台大教授都話仲癈過流感
你流感針有無打?
到底邊個唔識阿 而且你依個諗法好危險
懷疑你唔係醫護 只係pca hca
唔係既話你對唔對得住你既宣言?
明明係反苗個班先係日日圍爐既,平均每星期都有人定期開post搵人取暖求安心,樓主你思覺失調?
樓主有冇苗撚post source睇睇
不嬲反苗撚大部分都智障
又係盲反 阻住通關
你咁黑心都入得醫院做
支持
每日定每星期
無打重症比率高
依個果隻殺傷力咁低
你依個講法響依家就唔成立
樓主可唔可以share 下苗撚開既嘈交post ?
我淨係見到一堆反苗撚日日開post 打J 圍爐
佢拎埋原始病毒同Delta黎計
但我只睇到你係智障
咁幾樣野
好多人因武肺入院, 咁政府以及市民係阻礙傳播鍊呢件事有冇做足? 如果到而家都仲係用緊濕鳩布口罩甚至唔用, 冇注重衛生清潔, 咁呢啲係民智未開難聽黎講抵撚死

我唔係好明quote美國數據用於香港谷針嘅情況係想表達乜野

由幾時開始因疫苗而入院係acceptable?
當你身邊愈嚟愈多人打咗針可以繼續去過’‘日常生活’‘,然後當人問起:「喂一齊去乜乜乜呀!吓你未打針呀?好啦咁」,久而久之就會直接忽略你唔放你係自己嘅社交圈子入面,咁一班未打針嘅人就會俾呢班打咗針嘅人孤立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞