你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
劇本

病 -> 疫苗 -> passport -> 好多假passport 去堂食+ gym->全球建議 biochip 植入-> 打入身體後,入任何地方都好似而家紅外線探測器咁,應付到高流量掃瞄

行過cam 就你有無發燒,你 ID ,你 ID 係咪「健康」+ 記錄你行踪(佢地話=自動幫你掃左安心出行咁)
除非我係特登好似外國啲抗體party咁主動接觸病原體, 或者抖音咁去奶廁所板, 我好故意明知隻病係飛沬傳染我特登唔用口罩, 我等登唔清潔消毒洗手, 周街摸完野要用脷奶幾奶

我俾人傳染, 係我自私? 政府或者其他組織機構未能阻截傳播鍊, 所以我應該要放棄自己生存機會?
因為我可能因冇打針而要入院, 所以我應該要讓位俾啲理應唔需要入院嘅疫苗接種者? 因為咁樣做好合符道德
我唔打疫苗去令自己有機會輕症, 係我不負責任正一仆街, 但係我面對任何潛在嘅副作用, 係冇人需要負責?
我都有朋友冇打針/啱啱開始第一針,我哋之間冇嘢嘈,佢唔打唔關我事,我打唔關佢事。
最嘈一路都係連登、各地(極)右翼(我見有啲地方已經直接禁止討論)。一般右媒都冇不斷鏟咩「苗撚」,通常係針對covid政策,因為政策本身唔係100% match科學。政策只係政策,呢一方面我可以講西方只係比某港好斗零咁多,係好在官員要為選民負責,同埋例如英國保守黨已經衰咗唔只一鑊,每次都可能有人要落台。右媒一般係話政策過時、剝奪自由之類。連登?連登係一味齋屌。
嗱,我都嘗試明白某港嘅獨特戇鳩瘋狂防疫,嗰啲係垃撚圾政策,畀着我都會可能消極對待,不過喺某港嘅話我應該三針Pfizer咗。

現實中我都三針咗,歡迎各位慢慢屌,我入嚟自娛吓嘅啫。
其實好似係唔打針嗰d屌9打咗針嘅人多d
勸你唔好諗住係度有理性討論,你講乜都係疫苗打手
依家無重症咁滯講咩OT阿
你打完又唔會中? 中左咪又係佔床位
柒頭 唔識咪扮啦
極度懷疑又係五毛分化連登
中國/香港 用緊 清零政策,
外國用共存政策,

主要係因為
外國9X%打哂2針, 3針都上緊,

你香港6-70%, 仲要好多科興,
就係中國/香港疫苗廢既問題,
所以中國老撚都唔開關.. 一開死好多人..
打左針可以在家醫?
老師我答我答

因為香港人戴口罩!
講真,香港防到疫都係因為人人戴口罩根本唔關疫苗事。

外國未又係強制打但冇人戴口罩未仲爆緊囉,根本口罩勤洗手已經夠,全世界政府對打針呢樣嘢根本就係over-react。班苗撚硬係鍾意強調唔打就會死人咁
可能係佢老豆老母日日哦佢打,佢又唔可以鬧兩老,咁咪上嚟發洩下
坦白講我其實都唔係好明某啲西方/全部,佢哋啲數不斷升係升喺邊度。
我聽過有啲人話「我哋在X國中國人好多中咗都冇真係打熱線同health dept講,所以啲數係肯定(眾人)報細咗」

中港台其實係不約而同繼續想清零,亦都係極少仍然堅持一條唔work嘅路,呢一點唔只右翼會認同。根本冇人想要呢啲政策,右唔右都係。
唔知為乜打,唔打
反逼針屬唔屬於反苗?
樓主我撐你,我都冇打針
其實冇苗撚呢樣嘢,嗰班全部都係支那賤畜
冇嘢係絕對。你講到''戴好口罩 一個鐘換一個 勤洗手'',你會用咩詞語去形容依啲行動嘅結果?絕對切斷傳播?

好似工業意外咁,做足安全措施都可以有意外,但做足安全措施可以大大減少意外率及死亡率

打針,戴好口罩,勤換口罩,勤洗手依啲都唔係難做,點解唔做好佢?
病毒定律係傳播性愈強傷害性愈低
一開死好多人依樣結論你係點得出黎?
外國佬唔鍾意戴口罩情況又唔同
你攞黎香港參考? 你到底知唔知自己講緊咩野
支持樓主
除咗返工要打
我打你老母咩 打咗都中 打嚟做乜
我都假設苗撚有長遠副作用,要拉要閹割。或者幫苗撚拔喉
你要係醫院求公平, 牛角尖黎架喎
如果你好簡單咁blame 冇打疫苗嘅人就係霸佔哂所有醫療資源, 正一仆街仔
咁其實你可以再簡單啲架, 對每一個病人講 "點解你咁犯賤會病要入醫院, 你唔應該病唔應該要俾野我做"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞